Gemeente Beek


Verkeersmaatregelen St. Lecie

Op zaterdag 13 en zondag 14 december a.s. worden de festiviteiten in het kader van 200 jaar jaarmarktrechten gemeente Beek en de St. Leciejaarmarkt gehouden. Bij die gelegenheid zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen van toepassing.

Afsluiting Marktplein.

In verband met het opbouwen van het tentpaviljoen wordt het marktplein op donderdag 11 december om 22.00 uur afgesloten. Zodra de tent op maandag 15 december is afgebroken, is het plein weer beschikbaar.

Parkeer- en inrijdverboden.

Zaterdag


* Van 11.00 tot 12.00 uur trekt een processie vanaf de Sint Martinuskerk via de Burg. Janssenstraat, Bourgognestraat, Scheperstraat en van Sonsbeecklaan naar de Markt. Tijdens de passage van de processie zijn genoemde straten afgesloten.


* Van 19.30 tot 20.30 uur trekt een lichtstoet met fakkels en lampionnen van de Markt via de van Sonsbeecklaan, Scheperstraat, Bourgognestraat, Burg. Janssenstraat, Raadhuisstraat en Wolfeynde terug naar de Markt. Mede in verband met de (brand-)veiligheid is het wenselijk dat de route autovrij is.

Van zaterdag 9.00 uur tot zondag 21.00 uur wordt de doorgaande route via de Markt afgesloten voor alle verkeer.

Zondag

Het marktcircuit moet van 06.00 tot 20.00 uur autovrij zijn. Gedurende die periode gelden parkeer- en inrijdverboden voor de Markt, Marktstraat, Elsstraat, Raadhuisstraat, Brugstraat (tot de Gundelfingenstraat), Burg. Janssenstraat (tussen Luciastraat en Raadhuisstraat) en van Sonsbeecklaan.

De Maastrichterlaan en Prins Mauritslaan zijn van 10.00 tot 18.00 uur tussen het Woonzorgcentrum en Hotel Kempener afgesloten voor het doorgaande verkeer. Woningen zijn voor bewoners in dringende gevallen met enige hinder bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer zullen omleidingsroutes ingesteld worden.