Gemeente Apeldoorn

Nummer 192
Datum 11-12-2008

Gemeente plaatst monument voor het overleden kind

Op zaterdag 13 december wordt er op de begraafplaats aan de Soerenseweg een monument onthuld voor 'het overleden kind'. Het monument komt hiermee tegemoet aan de behoefte van ouders van een overleden kind. Initiatiefnemers van dit monument zijn de gemeente Apeldoorn en Maria de Greef; uitvaartondernemer en rouwtherapeut in Apeldoorn.

Het monument moet een plek gaan worden waar ouders en familieleden van een overleden kind, of mensen die geen kinderen kunnen krijgen, terecht kunnen met hun verdriet. Het monument bestaat uit een bronzen beeld dat een moeder met een kind in haar armen voorstelt. Het beeld is gemaakt door kunstenares Brunhilde van Vuuren.

Andere activiteiten die de gemeente de afgelopen jaren heeft ondernomen op de begraafplaatsen zijn het aanpassen van de aula's, het plaatsen van een interactieve informatiezuil op begraafplaats Heidehof met informatie over de begraafplaats. Ook is een gedenkmuur opgericht voor mensen die zijn gecremeerd op Heidehof.

Verder komt er een multifunctioneel centrum op Heidehof dat in 2009 dienst gaat doen als paviljoen voor rust en bezinning. Nabestaanden kunnen daar straks terecht voor een kop koffie, voor het delen van emoties met anderen, of voor rituele bewassingen. Naar verwachting wordt het paviljoen in maart 2009 in gebruik genomen.

Einde persbericht.



Gemeente Apeldoorn