Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum:
12 december 2008

Lieke van Lexmond maakt winnaar WNF-Ranger Photo Award 2008 bekend in Museon

In het Museon in Den Haag vindt zaterdag 13 december de prijsuitreiking van de WNF-Ranger Photo Award plaats. Van de ruim 4.000 ingezonden natuurfoto's zijn er veertig genomineerd voor de eerste prijs. De genomineerde foto's zijn van 13 december tot en met 8 maart tentoongesteld in het Museon. De pers is hierbij van harte uitgenodigd.

Fotowedstrijd
Elk jaar daagt deze fotowedstrijd kinderen tot en met 15 jaar uit hun mooiste natuurfoto in te sturen. Op de foto mag een natuurlandschap of een wild dier (geen huisdier) staan. Klimaat- of energiegerelateerde foto's van bijvoorbeeld bijzondere weersomstandigheden of luchten zijn ook toegestaan. De foto kan overal en in elk jaargetijde gemaakt zijn: tijdens wintersport of zomervakantie of tijdens een doordeweekse dag in de eigen omgeving.

Prijzen
De WNF-Ranger Photo Award wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Behalve de eerste prijs, zijn er ook een tweede, derde prijs en een Publieksprijs te winnen. De Publieksprijs is de keuze van kinderen en volwassenen die hun stem hebben uitgebracht via de website van de WNF-Rangerclub. Ook kiest het Wereld Natuur Fonds (WNF) samen met Energiebedrijf Essent een foto uit die wordt gebruikt voor publiciteit.

Jury
De genomineerde foto's worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Kristof van Boven (winnaar van vorig jaar), Philip de Roo (avonturier en expeditieleider), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), Maarten Okkersen van het Museon en Jacqueline Kooiman van het WNF. Lieke van Lexmond, bekend van de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden', presenteert de prijsuitreiking. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars verzorgt de groep CHIPZ een optreden.

Programma:
14.00 uur Welkomstwoord door Eric van Dooren, hoofd Marketing & Communicatie van het Museon en Piet van Ierland, Hoofd Marketing en Communicatie van het WNF 14.10 uur Opening door Lieke van Lexmond en voorstellen van de juryleden 14.15 uur Jury geeft algemeen oordeel over genomineerde foto's 14.20 uur Diapresentatie van de 40 genomineerde foto's 14.30 uur Optreden van CHIPZ
14.50 uur Bekendmaking prijswinnaars
15.00 uur Opening tentoonstelling door de winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2008 15.30 uur Einde

Graag horen we vooraf of we op uw komst mogen rekenen. U kunt dit doen door een mail te sturen naar Elly de Vreugd, persvoorlichting WNF, op evreugd@wwf.nl of telefonisch via 030-6937375 of 06-20362863.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om de tentoonstelling met de winnende en genomineerde foto's te bezichtigen en de prijswinnaars en genomineerden te spreken. In overleg is het ook mogelijk om vooraf opnamen te maken van de genomineerde foto's of in contact te komen met de genomineerde kinderen.

Meer informatie en beeldmateriaal:
Elly de Vreugd, persvoorlichting WNF.
Tel 030-6937375, mob 06-20362863, mail: evreugd@wwf.nl

Het Museon is gevestigd aan de Stadhouderslaan 37 in Den Haag. Routebeschrijving: http://www.museon.nl/nl/general/bezoekersinformatie/bereikbaarheid/. Bij het Museon is er voldoende gelegenheid om gratis te parkeren.

WNF-Rangerclub
De WNF-Rangerclub is met 95.000 leden de grootste wilde-dierenclub van de wereld. De WNF-Rangers komen op voor bedreigde wilde dieren en hun leefgebied. De WNF-Rangerclub heeft een eigen clubblad: TamTam, een eigen website, www.wnf.nl/rangerclub, en een eigen tv-programma: Rangers! bij Jetix. Museon
Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum dat door middel van educatieve en attractieve tentoonstellingen en programma's met een zo breed mogelijk publiek wil communiceren. Voor meer informatie kunt u de website van het museum raadplegen, www.museon.nl. Essent
Het Wereld Natuur Fonds werkt samen met Essent op het gebied van energiebesparing (groene stroom, groen voor gas en het energiebespaarpakket). In 1995 hebben Essent en WNF samen groene stroom in de markt gezet. Essent is hoofdsponsor van het WNF.