Filmdag ZHSMA in Beeld en Geluid

4-12-2008

Middelbare scholieren volgen op 13 december workshops van BN-ers tijdens de Filmdag van de Ziggo High School Movie Awards bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Onder andere Nederlands trots, Willeke van Ammelrooy, geeft tijdens deze Filmdag een filmacteurworkshop aan middelbare scholieren. Want volgens Willeke van Ammelrooy geldt "hoe jonger scholieren hun talenten ontdekken, hoe beter".

Naast Willeke van Ammelrooy geven Victoria Koblenko, actrice, Robert Alberdingk Thijm, scenarioschrijver, Sebastiaan Labrie, acteur en presentator, Tonny Vijzelman, regisseur, Marly van der Velden en Gigi Ravelli, beiden actrices, interactieve filmworkshops aan middelbare scholieren.

De Filmdag is gratis voor alle deelnemers van de educatieve filmscriptwedstrijd, de Ziggo High School Movie Awards. Scholieren kunnen op deze dag in de huid kruipen van hun favoriete actrice, acteur, regisseur of scenarioschrijver. Ook kunnen ze voor de camera hun eigen promofilm opnemen en advies inwinnen bij scriptexperts. Zo vergroten scholieren hun kans op de verfilming van hun eigen script.

Een groot deel van de workshops is op deze dag ook toegankelijk voor de andere bezoekers van Beeld en Geluid! Kijk op de site van de Ziggo High School Movie Awards voor meer informatie.