Gemeente Apeldoorn

Wijkfeest Zuid op zaterdag 13 december

Op zaterdag 13 december van 14.00 uur tot 17.00 uur is er een groot wijkfeest voor alle inwoners van stadsdeel Zuid West. In een speciaal daarvoor geplaatste tent bij dok Zuid vindt een uitgebreid programma plaats.

Er zijn diverse aanleidingen voor het feest. Ten eerste krijgt de herstructurering van Zuid na het Masterplan Zuid een vervolg met Zuid Vooruit. Ten tweede is er een stadsdeelplan opgesteld voor het stadsdeel Zuid West. Een derde aanleiding is het bereiken van het hoogste punt van het Multifunctioneel Centrum van dok Zuid, het grootste kulturhus van Gelderland.

Om het belang van de inbreng van bewoners bij de wijkaanpak te onderstrepen is een logowedstrijd uitgeroepen. Bewoners konden tot 01december een ontwerp insturen voor een logo voor Zuid Vooruit. Er zijn in totaal 23 ontwerpen ingestuurd. Een jury heeft vervolgens drie ontwerpen geselecteerd. Tot vrijdag 12 december 17.00 uur kan er via de website www.apeldoorn.nl gestemd worden op een ontwerp. Daarnaast kan er bij Albert Heijn in Hart van Zuid gestemd worden en tijdens het wijkfeest in de tent tot 15.30 uur. Tot nu toe zijn al bijna 300 digitale stemmen uitgebracht. Tijdens het wijkfeest wordt om 16.00 uur het winnende ontwerp bekend gemaakt.

Behalve de verkiezing van het nieuwe logo, kunnen bewoners zien wat er tot nu toe al is bereikt en welke plannen op korte en langere termijn nog op stapel staan. Er zijn rondleidingen over de bouw. Ook voor de kinderen is er vertier met vele kinderactiviteiten zoals een trommelworkshop en het maken van kerstversieringen. Daarnaast zijn er spetterende optredens van 'Andy de zingende postbode' en van De Foppers. Dit alles in een feestelijke sfeer voor jong en oud. De Wijkraad Apeldoorn Zuid zorgt voor een kop heerlijke erwtensoep. Zuid Vooruit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Apeldoorn, De Goede Woning, De Woonmensen, Ons Huis en Wisselwerk.

Einde persbericht.