Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Presentatie van het boek De draagbare lichtheid van het bestaan

onder redactie van Valerie Frissen & Jos de Mul


De draagbare lichtheid van het bestaan. Het alledaagse gezicht van de informatiesamenleving (uitgeverij Kle­ment/Pelckmans) handelt over de alledaagse praktijken van de digitale autochtonen, de 'multitasking generation', die haar tijd - het liefst gelijktijdig - verdeelt tussen mobiel telefo­neren, blogs, wiki's, pod­casts, sociale netwerk sites en YouTube, en waarvan ieder lid recht heeft op '15 Megabyte of Fame'. Juist deze triviale praktijken, vol onvoorspelbare genoegens en ergernissen, maken duidelijk wat het betekent in een informatiesamenleving te leven.

Deze bundel vormt de neerslag van de samenwerking van een groep voornamelijk jonge on­derzoekers van de Erasmus Universiteit, TNO en de Technische Universiteit Twente. De re­dactie is in handen van Valerie Frissen en Jos de Mul, die eerder samen verantwoordelijk wa­ren voor Under construction. Persoonlijke en culturele identiteit in het multimediatijdperk (2000). De bundel bevat bijdragen van Robin van den Akker, Bibi van den Berg, Jop Esmeijer, Madelon Kuiper, Michiel de Lange, Marc van Lies­hout, Sander Limonard, Awee Prins, Mijke Slot, Marc Steen en Stefan Verhaegh.

Na een korte introductie door de redacteuren Valerie Frissen en Jos de Mul zal het boek wor­den aan­geboden aan Marie-José Klaver. Zij is onder meer bekend van haar bijdragen over nieuwe media als blogger en als journaliste bij NRC Handelsblad en als schrijfster van het boek Internet Jungle (over pri­vacy op het internet). De middag zal worden afgesloten met een borrel.

Bestellen:

De draagbare lichtheid van het bestaan
De draagbare lichtheid van het bestaan
Frissen, V. , Jos de Mul