Gemeente Heerlen

Kom van 13 tot 28 december naar het centrum!
Winters genieten in Heerlen

Van 13 tot 28 december is het winters genieten in Heerlen. In het hele centrum zijn tal van activiteiten voor jong en oud. De kerstactiviteiten worden officieel geopend op zaterdag 13 december om 12.00 uur door wethouder Offermans op Pancratiusplein-Zuid. Op vrijdag 12 december worden de grote kerstbomen op het Wilhelminaplein en op het Pancratiusplein versierd door kinderen met 'gepimpt afval'. Dit zal de kerstsfeer compleet maken.

Op een kerstpodium staat de grootste arrenslee van Nederland en deelt de kerstman regelmatig kleine geschenkjes uit. Uiteraard mogen kinderen op de foto met de kerstman. Het kerstpodium staat afwisselend op de Bongerd, de Promenade of de Saroleastraat (bij het Coriocenter).

Nostalgische kermis op Pancratiusplein-Zuid
Op het Pancratiusplein-Zuid staat een sfeervolle, nostalgische kermis met een reuzenrad uit 1937, een Spin uit 1942, een Metrokindertrein uit 1895 en een eendjeshengelspel uit 1940. Leuk voor jong en oud! Ritjes in het reuzenrad kosten voor kinderen slechts E0,50 en voor volwassenen E1,-. Ook voor de andere attracties gelden deze, haast nostalgische prijzen. Het Pancratiusplein wordt aangekleed met veel groen, sfeervolle verlichting en houten kersthuisjes die oliebollen, glühwein, warme chocomel en winterse hapjes verkopen en overal zal kerstmuziek klinken. De nostalgische kermis is ook geopend op 2e kerstdag.

Sfeervol en gezellig
Ook op de Promenade kan men genieten van een heerlijke kerstsfeer. Er komen een draaimolen en verschillende eetkraampjes. Tijdens de extra koopzondagen op 7, 14 en 21 december zullen er op de Promenade extra marktkraampjes opgesteld worden. Verder zullen er ook in Charlies Bazar verschillende kerstactiviteiten georganiseerd worden.




Gemeente Heerlen