Ingezonden persbericht



- P E R S B E R I C H T -

Amsterdam, 8 december 2008

`Amsterdam is vol verhalen' 50 citaten sieren de stad en zijn gebundeld in een gratis boekje

Vanaf 13 december presenteert Amsterdam Wereldboekenstad onder de titel `Amsterdam is vol verhalen', meer dan 50 citaten in het Amsterdamse stadsbeeld. De citaten op de ramen van literaire locaties laten zien dat Amsterdam vol verhalen zit en terecht Wereldboekenstad is. Met de citaten verschijnt een gelijknamig boekje waarin de verhalen van zes locaties staan en een plattegrond met alle locaties en citaten in de stad. Met dit boekje is een literaire wandelroute door Amsterdam samen te stellen.

Het boekje `Amsterdam is vol verhalen' is op zaterdag 13 december op onverwachte plaatsen in de stad te vinden. Een cadeautje van Amsterdam Wereldboekenstad aan alle Amsterdammers.

Citaten in de stad
`Amsterdam is vol verhalen' is een bijzonder project van Amsterdam Wereldboekenstad. De ramen van verschillende literaire locaties, aangevuld met uitgevershuizen en filialen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam zijn voorzien van citaten van veelal bekende schrijvers. Een aantal van de citaten zijn terug te vinden in het onlangs uitgegeven boek `Amsterdam & zijn schrijvers' (Uitgeverij Bas Lubberhuizen).
De citaten zijn tot eind van Amsterdam Wereldboekenstad ­ april 2009 ­ zichtbaar in de stad.

Gratis literaire reisgids
Zes van de verhalen uit `Amsterdam & zijn schrijvers' zijn nu gebundeld in de speciale uitgave `Amsterdam is vol verhalen'. Met dit boekje, waarin behalve de verhalen ook een plattegrond met alle locaties en de citaten zijn opgenomen, kan de lezer zelf een literaire wandeling door Amsterdam samenstellen. Het boekje is zaterdag 13 december `s ochtends op onverwachte plekken in Amsterdam te vinden.

Amsterdam is vol verhalen
Amsterdam heeft een lange traditie als `vrijhaven van het woord', en is door de eeuwen heen de spil van het Nederlandstalige boekenbedrijf gebleven. Naast de verschillende boekhandels, antiquariaten en uitgevershuizen, zijn er ook vele andere literaire locaties in de stad. Panden waar schrijvers gewoond of gewerkt hebben of locaties waar in de literatuur over geschreven is. Het boek `Amsterdam & zijn schrijvers' leidt de lezer langs deze plaatsen, waar auteurs over schreven, waar ze vergaderden, woonden, werkten, liefhadden en doodgingen. Plekken die deels in de herinnering van de lezers zijn gegrift, deels hun precieze locatie voor veel lezers voor het eerst zullen openbaren.

`Amsterdam is vol verhalen' is op zaterdag 13 december `s ochtends te vinden in de stad!

Bekijk vanaf 12 december de citaten en locaties op www.amsterdamwereldboekenstad.nl

Noot voor de redactie,