Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

PROEVERIJ HOTEL DOESBURG VOOR GOED DOEL

Hotel en Rotary samen aanwezig op Doesburgse kerstmarkt

Doesburg. Wie een kijkje wil nemen in Hotel Doesburg, moet nog een paar maanden geduld hebben. Proeven van wat de keuken in petto heeft, kunt u aanstaande zaterdag al. Dan staan Hotel Doesburg en Rotaryclub Doesburg samen op de kerstmarkt met een kraam voor het goede doel. Op zaterdag 13 december is het oude centrum van Doesburg het sfeervolle toneel van een gezellige kerstmarkt. Temidden van talloze kramen met kerstartikelen zijn ook Hotel Doesburg en de Rotaryclub Doesburg present met een (hart)verwarmende actie voor een goed doel: een waterput voor schoon drinkwater in Mtwapa, Kenia. De stichting die zich hiervoor inzet heet Kenya Care.

Openluchtkeuken

Tijdens de kerstmarkt verkoopt de Rotaryclub heerlijke glühwein, stevige soep en symbolische stenen om geld in te zamelen voor de dringend noodzakelijke waterput. Hotel Doesburg draagt een steentje bij met smakelijke warme hapjes, ter plekke in een openluchtkeuken bereid door chefkok Harry Tjeerdsma. Het hotel, dat in het voorjaar van 2009 de deuren opent, hoopt met dit unieke voorproefje extra veel bezoekers op de inzamelingsactie voor Kenya Care en de waterput te attenderen.

Schoon drinkwater

Kenya Care (zie ook www.kenyacare.nl) is een kleine stichting die zich met passie en enthousiasme inzet voor alleenstaande, HIV-geïnfecteerde moeders zonder inkomen of steun in Mtwapa. Daar heeft de stichting een "Day Care Centre" opgezet, waar deze vrouwen voorlichting krijgen over hygiëne, voeding en de omgang met HIV/aids. Bovendien kunnen zij er een training volgen om hun eigen kleine business te starten en zo te bouwen aan een menswaardig(er) bestaan voor henzelf en hun kinderen. Een nieuwe waterput voor schoon drinkwater is daarbij van levensbelang.

Lever uw bijdrage en kom proeven bij Hotel Doesburg en Rotaryclub Doesburg. Zij heten u op zaterdag 13 december van 10.00 tot 20.00 uur welkom bij hun kraam op de Doesburgse kerstmarkt.

Doesburg, 9 december 2008


* * * * * * * *
Noot voor de redactie (