TROS

Hilversum, 10-12-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 13 december

Radio 2 - 16.00 uur

VAN DIK HOUT IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 13 december ontvangt Daniël Dekker in TROS Muziekcafé:

'Stil in mij' was de grote doorbraak van Van Dik Hout in 1994 en is jarenlang verkozen tot beste Nederlandstalige single. Na vele platina en gouden albums heeft Van Dik Hout vorige maand een live cd uitgebracht. Hun theateragenda is alweer volgeboekt tot mei 2009.

Esther Groenenberg's muzikale stijl laat zich omschrijven als Nederlandse popliedjes met een vleugje jazz, een vleugje 'singer/songwriter' en een vleugje virtuositeit. Haar eerste Nederlandstalige liedje 'Zuurkool met worst' zong zij voor het eerst in haar examenjaar op het conservatorium in 2007. Haar nieuwe single 'Oh meisje' is bekend van een zeepreclame.

The Storys komt uit Zuid-Wales en kunnen bijna allemaal de lead zingen. Deze Britse band vindt zijn invloeden in West Coast-muziek uit de jaren `70 als The Eagles, Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash and Young. Ze speelden in het voorprogramma van onder meer Katie Melua, Sir Elton John en Joe Cocker. Hun tweede album `Town Beyond the Trees´ kwam eerder dit jaar uit. De Belgische groep Yevgueni brengt Nederlandstalige nummers waarin ze chanson, kleinkunst, rock en pop tot een geheel vermengt. De band is op dit moment druk bezig met de opnames van hun 3e cd, maar heeft voor TROS MUZIEKCAFÉ de tijd genomen om onder andere hun grootste hit 'Manzijn' te komen spelen van het laatste album 'Aan de Arbeid'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl