Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 december 2008

Gelderse Milieufederatie haalt Groene Kerstman naar Nederland

De Groene Kerstman komt op speciaal verzoek van de Gelderse Milieufederatie (GMF) naar Nederland om deelnemers aan het Nationale Klimaatstraatfeest in het zonnetje te zetten. De kindervriend uit het hoge Noorden maakt voor het eerst zijn opwachting tijdens de Kerstmannenloop in Nijmegen op zaterdag 13 december en zal in de dagen daarna bij verschillende klimaatstraten in de provincie opduiken.

"Ho ho hooo, ik ben buitengewoon verheugd met deze actieve klimaatstraten hier in Nederland. Bij mij thuis is de klimaatverandering al goed te merken. Nog even en ik kan mijn slede niet meer gebruiken. Om die reden kom ik naar Nederland om iedereen op te roepen mee te doen aan het Klimaatstraatfeest. Om de Gelderse straten te bedanken voor hun geweldige inzet om energie te besparen ga ik hen belonen met hypermoderne LED-kerstverlichting", aldus de Groene Kerstman.

Het Klimaatstraatfeest is de landelijke energiebesparingscampagne die op 30 oktober van start is gegaan. Honderden straten gaan de komende maanden aan de slag om energie te besparen. De 500 straten die de meeste energie besparen krijgen allemaal op 16 mei 2009 een straatfeest cadeau. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.klimaatstraatfeest.nl.

Op dit moment doen landelijk al meer dan 900 straten mee aan het Klimaatstraatfeest. In Gelderland staat de teller op ruim 130 straten. Arnhem gaat aan kop met 26 straten, op de voet gevolgd door Nijmegen (21 straten) en Apeldoorn (14 straten). Bij de kleinere plaatsen scoren Culemborg, Ermelo, Zelhem, Lichtenvoorde en Vorden goed. De Groene Kerstman zal de komende week dan ook zeker een of meer van deze dorpen met een bezoek verblijden, te beginnen bij de Burgemeester Vunderinkhof in Vorden, die hij maandagmiddag 15 december om 12.30 uur met zijn elektro-scooter zal bezoeken.