De Zoutsloter Kerstmarkt is niet meer weg te denken uit Harlingen


HARLINGEN, 20081211 -- Wat een aantal jaren geleden klein begon, is nu uitgegroeid tot één van de origineelste, gezelligste en sfeervolste kerstmarkten van Nederland.Zaterdag 13 december van 15.00 uur tot 21.00 uur zal alweer de vijfde editie van de Zoutsloter Kerstmarkt plaatsvinden.

De Kerstmarkt voert je langs het grachtje de Zoutsloot met haar historische panden die totaal in de winterse sfeer van kerst zijn omgetoverd. Ook zijn er tussen de talloze kramen een aantal locaties waar ontzettend veel leuke (kerst)optredens te zien zijn. Muzikanten en koren zoals Solid, de Cantory van de Grote Kerk, de Boegspetters, Chardonfolk, From Us, Allemaal Anders, het Leger des Heils, duo Giny en Alie, Siebe van Palmhoven, The Wedding Project , een spontaan Harlinger koor en de Kerststerren werken allemaal mee om er een sfeervol gebeuren van te maken. Op het pleintje bij de Waddenvereniging verschijnt 's avonds rond 19.00 uur nog een muzikale (b)engel met ster in de muziektent waarna The Wedding Project deze editie zal afsluiten.

De ruim 185 kraampjes worden feestelijk ingericht door zowel locale, landelijke als buitenlandse deelnemers. Dit jaar een flink aantal nieuwe deelnemers met originele handelswaar, maar ook de oude vertrouwde deelnemers blijven terug komen. De buurtbewoners zorgen met hun versierde woning voor de zo kenmerkende Zoutslootsfeer. Het parkeren is deze dag gratis en de Zoutsloter Kerstmarkt is ook prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kortom Harlingen boeit! Kijk voor het programma en meer info op onze website www.zoutsloterkerstmarkt.nl





Karen Brugman