Ingezonden persbericht


`Open Mind' dé publieksdag over psychische gezondheid

Heeft u interesse in de menselijke psyche dan wilt u de publieksdag `Open Mind' op 13 december 2008 niet missen. Hier vindt u de nieuwste inzichten over onder andere depressie, borderline, angst of eetstoornissen. Houdt u meer van lichtvoetige informatie? Bezoek dan een lachworkshop of de yoga les. Interesse in een indringende film? Theater? Kom naar `Open Mind', hét evenement over hoofdzaken.

Om bezoekers zo compleet mogelijk te informeren hebben drie organisaties de handen ineengeslagen. Het Fonds Psychische Gezondheid, de Nederlandse Vereniging Voor Psychiatrie en ZonMw werken samen om bezoekers vanuit verschillende invalshoeken een overzicht te bieden van de laatste stand van zaken met betrekking tot het voorkomen van, behandelen én leren omgaan met psychische ziekten.

De publieksdag `Open Mind' in vindt plaats op zaterdag 13 december 2008 van 9-16 uur in de Amsterdam RAI. Het programma bestaat uit vijf mini-symposia met
daarin o.a. aandacht voor depressietherapie via
Internet, zelfhulp bij angststoornissen, psychologie van eten en verliesverwerking bij schizofrenie.
Toonaangevende sprekers zijn o.a. hoogleraar klinische psychologie Willem van der Does over
depressie en angst (schrijver van de bestsellers `Dat moet mij weer gebeuren' en `Zo ben ik nu eenmaal'), klinisch psycholoog en hoogleraar Mark van der Gaag over schizofrenie en psychoses en hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Rutger Jan van der Gaag over
kinderen en jongeren met ADHD.
Houdt u van wat meer 'activiteit', volg dan de workshop `Sahaja-Yoga', `Ontspanning en Concentratie' of één van de lachworkshops.

Op de website www.psychischegezondheid.nl kunt u het volledige programma bekijken. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de meest veelzijdige publieksdag over psychische gezondheid. Entreekosten zijn 10,- p.p.

Ereprijs voor Arga Paternotte
Het Fonds Psychische Gezondheid reikt deze dag zijn tweejaarlijkse Ereprijs uit aan Arga Paternotte van Oudervereniging Balans. Zij ontvangt de prijs voor de bijzondere wijze waarop zij zich inzet voor kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen en hun ouders.

Noot voor de redactie (