Ingezonden persbericht


Internationale tentoonstelling over de verbeelding van het verleden

Welk nieuws bracht de New York Times nog op de ochtend van 9/11? Wat is de ware reconstructie van Goethe's schrijfkamer? Wie juicht de oprichting van Lenin's standbeeld tegenwoordig nog toe? Hoe breng je een dag zonder slachtoffers in Afghanistan in beeld? En...maakt de Eerste Wereldoorlog nog steeds slachtoffers?

Graag breng ik de nieuwe tentoonstelling Questioning History. De verbeelding van het verleden bij u onder de aandacht. De tentoonstelling brengt foto's, installaties, video's, sculpturen samen. Alles in deze internationale tentoonstelling laat ons denken over ons wereldbeeld. Maar vooral: welke factoren zijn van invloed op ons historisch bewustzijn? Questioning History is een tentoonstelling met een grote diversiteit aan werk van 19 gerenommeerde kunstenaars en is te zien van 13 december 2008 t/m 22 februari 2009 in het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas (Rotterdam).

Bij NAi Uitgevers verschijnt een gelijknamige essaybundel.

Ter gelegenheid van de opening zal op zaterdag 13 december onder leiding van Valentijn Byvanck een ronde-tafel-gesprek worden gehouden met verschillende kunstenaars uit de tentoonstelling, zoals Vid Ingelevics, Michael Blum, Gert Jan Kocken, Marieke Barnas, Roy Villevoye en Jan Dietvorst.

Bijgaand treft u het persbericht en het fact sheet met de projectomschrijvingen.

Eveneens bijgaand een persbeeld dat u eenmalig rechtenvrij kunt gebruiken in het kader van de tentoonstelling Questioning History in het Nederlands Fotomuseum, onaangesneden en o.v.v.: 132nd Ordinary Meeting of the Conference, 2004 © Luc Delahaye

Mocht u de curator of kunstenaars willen spreken of andere vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Femke IJsinga-van Boxsel
pr en marketing
Nederlands Fotomuseum
T +31 (0)10 20 30 423
fijsinga@nederlandsfotomuseum.nl
press@nederlandsfotomuseum.nl

Nederlands Fotomuseum
in Las Palmas
Wilhelminakade 332
Postbus 23383
NL-3001 KJ Rotterdam

www.nederlandsfotomuseum.nl