Onderwijsbond CNV


Nieuws

29 november 2008

Museumpark Orientalis toont mooiste kerstgroepen

Categorie: Algemeen nieuws

Van 13 december 2008 t/m 6 januari 2009 toont Museumpark Orientalis zijn mooiste kerstgroepen. In de prachtige Koepelzaal van het Hoofdgebouw ziet u ruim 200 kerstgroepen uit de bijzondere collectie van Museumpark Orientalis.

Direct vanaf de entree wordt de bezoeker geheel in kerstsfeer gehuld met sfeervolle verlichting, kerstbomen, kerstliederen en kerstfiguren. De indrukwekkende Koepelzaal en het Atrium van het Hoofdgebouw zijn omgetoverd tot sfeervolle, warme ruimtes waar de veelzijdige kerstgroepen te bewonderen zijn.

Waar veel Nederlanders een beeld hebben van de kerstgroep van een blanke Heilige Familie met eveneens Europees ogende herders en koningen (met uitzondering van de zwarte koning) reikt de traditie van het vervaardigen van kerstgroepen veel verder, tot over de grenzen van Europa tot in het Midden-Oosten, Azië, Afrika en natuurlijk de kleurrijke tradities in Latijns-Amerika. Het verzamelen van de collectie kerstgroepen door Elizabeth Houtzager, hun oorsprong, hun verhaal, hun culturele achtergrond en hun overeenkomsten en verschillen worden voor de bezoeker op bijzondere wijze ontsloten.

Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 december zijn er speciale avondopenstellingen. Het museum is dan tot 20.00 uur open en er zijn heel veel extra activiteiten voor jong en oud. Ook dit jaar zijn er weer lampionnentochten: Sterrentochten. Alle kinderen krijgen bij de entree een lampion en daarmee lopen zij samen met een herder en zijn pratende schaap de Sterrentocht. Tijdens de tocht komen de kinderen levende kerstfiguren tegen die opdrachten geven. Het doel van de tocht is het kindje zoeken.

Bron: RKnieuws.net


---