Ingezonden persbericht


Feestelijke oplevering Wijk Vorden-Zuid.
Gedeputeerde Keerweer verricht officiële handeling.

De werkzaamheden in de wijk Vorden-Zuid zijn afgerond. Gedeputeerde Keereweer heropent op zaterdagmorgen 13 december om 10.00 uur officieel de vernieuwde wijk. De bewoners van Vorden-Zuid en belangstellenden zijn van harte welkom bij deze feestelijke oplevering. De opening is op het Van Arkelplein.

Van half mei tot en met november is hard gewerkt om de wijk aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. Het regenwater is afgekoppeld van het rioolstelsel door diverse wegen opnieuw te bestraten met waterdoorlatende bestrating. Omdat de Nieuwstad in de strooiroute van de gladheidsbestrijding ligt, is daar een infiltratieriool aangelegd. Ook hebben wij grote delen van het openbaar groen aangepast en zijn er snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Het Van Arkelplein is getransformeerd van een "grijs"naar een "groen" plein maar het is nog niet klaar. Samen met de omwonenden worden tijdens de oplevering ondermeer 25 bomen geplant. De wijk Vorden-Zuid is dan weer een frisse en mooie wijk die jaren vooruit kan.

Jacqueline Willemsen
tijdelijk communicatieadviseur
aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag

Banninkstraat 24a

7255 KE Hengelo (Gld)
Postbus 200

7255 ZJ Hengelo (Gld) T (0575) 75 04 68
F (0575) 75 05 98

Hengelo (Gld), 4 december 2008

U bent van harte uitgenodigd de feestelijke oplevering bij te wonen op 13 december, aanvang 10.00 uur, op het Van Arkelplein in Vorden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.

---- --