Rode Kruis Belgie


Geef je eigen bloed als origineel eindejaarscadeau en red een leven !

Op zaterdag 13 december kan iedereen het jaar afsluiten met een levensreddende daad : bloed geven. Alle bloedtransfusie- en donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen zijn die dag immers uitzonderlijk geopend. De ingezamelde voorraad bloed, plasma en bloedplaatjes moet er voor zorgen dat probleemloos kan worden voldaan aan de vraag tijdens de eindejaarsperiode en het begin van het nieuwe jaar.

Tijdens de feestdagen blijft de vraag naar bloed, plasma en bloedplaatjes onverminderd hoog. Daarom roept Rode Kruis-Vlaanderen alle bestaande maar ook nieuwe donoren op om het jaar af te sluiten met een feestelijke bloedgift op zaterdag 13 december.

Donoren van zowel bloed, plasma als bloedplaatjes kunnen dan terecht in de centra van Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge en Genk. In Aalst en Turnhout worden bloed en plasma afgenomen.

Donoren kunnen zich via de internetsite www.bloedgevendoetleven.be inschrijven om het tijdstip van de afname vast te leggen. De webapplicatie geeft een duidelijk overzicht van de beschikbare ogenblikken per afnamecentrum. Dank zij deze inschrijvingsmodule kan iedereen zijn afname perfect in zijn of haar shoppingagenda plannenâ¦

Mechelen, 8 december 2008