Ingezonden persbericht


(9 december 2008 - Bericht van Werkgroep Voor de Verandering e.a.)

P E R S B E R I C H T

Links en de economische crisis: 13 december Amsterdam

Amsterdam, 9 december 2008 -
Werkgroep Voor de Verandering, XminY Solidariteitsfonds, TNI, Ander Europa en Klasse! organiseren op zaterdag 13 december een openbare bijeenkomst in Amsterdam, onder de noemer: Links en de economische crisis. Aanvang: 11:00 uur.

De economische crisis begint toe te slaan. De overheid en regerende partijen nemen plotseling ongekende (en kostbare!) maatregelen om het financiële systeem te ondersteunen. Linkse organisaties in Nederland hebben tot nu toe weinig tegenwind gegeven, terwijl de gevolgen groot zijn en de crisis volgens deskundigen nog veel erger zal worden. Tegelijkertijd biedt de crisis ook kansen om het bestaande economische systeem te bekritiseren en fundamentele alternatieven naar voren te schuiven. Tijd dus om degelijke antwoorden te bedenken.

Inleidingen over de oorzaken van de crisis en de effecten in binnenland en buitenland, met nadruk op het Zuiden, worden verzorgd door respectievelijk Henk Overbeek (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam), Willem Bos (Ander Europa) en Fiona Dove (Transnational Institute).

Daarnaast zijn er interviews over standpunt ten aanzien van de crisis en de nu te volgen strategie met o.a. Geert Reuten (1e kamerlid voor SP), Rob Lubberse (ABVA KABO lid), Piet van der Lende (Bijstandsbond) en Peter Polder (Peak Oil Nederland).

De bijeenkomst vndt plaats in in HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c Amsterdam (Weteringcircuit, einde Vijzelgracht). Aanvang 11.00 uur. Toegang is gratis.

Het programma wordt afgesloten met het formeren van thema werkgroepen voor vervolgactiviteiten.

Bovendien: vanaf 21.00: Klasse! Crisis benefiet in OCCI (Amstelveenseweg 134) voorafgaand eten mogelijk in de aanpalende MKZ.

-------

Noten voor de pers

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Kees Hudig telefoon 020 - 4689611.

Website: http://www.globalternatives.nl/linksendecrisis