Gemeente Delft

First Lego League regiofinale in Delft

Zaterdag 13 december vindt de finale plaats van de FIRST LEGO League in regio Delft. Dit is een wedstrijd voor jongeren tussen 9 en 14 jaar. In teams van maximaal 10 personen ontwerpen, bouwen en programmeren zij een robot die een parcours af moet leggen. Daarnaast doen zij onderzoek naar het thema 'Climate Connections' en geven zij hierover een presentatie.

Na afloop van de Delftse finale worden prijzen uitgereikt voor de beste robotprestatie, onderzoekspresentatie, technische presentatie en het beste teamwork. Wethouder Lian Merkx reikt de eerste prijs uit voor het beste team. Dit team gaat samen met de teams die tweede en derde worden naar de Benelux-finale in Utrecht op 31 januari 2009.

De afgelopen maanden zijn alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Delft uitgenodigd om mee te doen. Er doen 22 teams mee aan de competitie met 19 teams uit Delft, waarvan acht teams uit het voortgezet onderwijs. Verder zijn er twee teams uit Leidschenveen, een team uit Delfgauw en een team uit Nootdorp.

Delft is al jarenlang actief met techniekeducatie. Als Kennisstad ziet de gemeente Delft de FIRST LEGO League als aanjager om techniek op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen op school. De wedstrijd is een gebeurtenis waar de deelnemende scholen enkele maanden mee bezig zijn. Het uiteindelijke doel is dat alle Delftse scholen het hele jaar bezig kunnen zijn met deze vorm van techniekonderwijs.