Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 12 december 2008

Glazen Huis in Zweden vanaf morgen bewoond

Van 13 t/m 19 december Zweedse editie van 3FM Serious Request

De Zweedse publieke omroep SVT en het publieke radiostation P3 sluiten zich dit jaar aan bij 3FM Serious Request. Morgen sluiten de drie Zweedse dj's zichzelf op in het Glazen Huis in Malmö. Ook zij maken zes dagen lang radio, zonder te eten, voor vluchtelingenhulp.

Voor de Zweedse actie, Musikhjälpen, sluiten de dj´s Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi en Hendrik Torehammar zich op in het Glazen Huis in Malmö. Musikhjälpen start een week eerder dan de acties in Nederland en België. Reden daarvoor is dat 13 december in Zweden de officiële start van de feestperiode is. De dag dat in Zweden het eindbedrag bekend is, sluiten in Breda Coen, Giel en Paul zich zes dagen op in het Glazen Huis in Breda.

3FM-Zendermanager Florent Luyckx: "Serious Request is door de Zweedse publieke omroep met groot enthousiasme geadopteerd. Voor het eerst werken daar radio en tv op deze manier samen. Ik hoop op een mooie opbrengst voor ons gezamenlijke doel en kijk uit naar de nieuwe ideeën die de Zweedse editie ongetwijfeld gaat opleveren."

Timur op de vlucht in Europa

Om het estafettestokje symbolisch over te dragen van Zweden aan Nederland wordt 3FM-dj Timur Perlin 19 december om 19.30 zonder geld en vervoer gedropt in Malmö. Hij trekt liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moet zich elke avond voor 22.00 uur melden in zijn kamp en dat levert geld op voor de actie. Luisteraars kunnen hem sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december moet hij voor 08.00 uur zich melden op het podium in Breda. Aanmelden als sponsor van Timur kan via www.3fm.nl.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht