Euro RSCG Worldwide uitgeroepen tot het grootste mondiale advertentiebureau

13/12/2008 03:04

PR Newswire

NEW YORK, December 13 /PRNewswire/ --

- Het jaarlijks verslag van Advertising Age toont een indrukwekkende groei op de verschillende continenten

Euro RSCG Worldwide is in het verslag Wereldwijde Markthandelaren van 2008 van Advertising Age voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot het grootste mondiale advertentiebureau op basis van het aantal rekeningen. In de verslagen van 2006 en 2007 belandde Euro RSCG Worldwide op de eerste plaats en ook dit jaar behield het deze classificatie dankzij groei in alle regio's en zeer sterke prestaties van nieuwe projecten waaronder de toevoeging van zeer grote merken zoals het volledige bedrijf Chivas (Pernod Ricard) ter waarde van USD 90 miljoen, samen met zeer grote winsten uit NYSE Euronext, The Hershey Company, Schering-Plough, McDonald's, Kraft, Jaguar, L'Oreal, HP en Danone. Euro RSCG Worldwide voert de ranglijst aan met 55 mondiale klanten en 1247 opdrachten. Hiermee overtreft het de bureaus McCann Erickson Worldwide en Ogilvy & Mather waarmee het volgens de cijfers die deze week door Advertising Age bekend zijn gemaakt de top drie vormt.

Van de Top 100 Wereldwijde Markthandelaren die wordt genoemd in het verslag, werkt Euro RSCG Worldwide samen met 82 van deze merken, waaronder Sanofi-Aventis, Sears, Reckitt Benckiser, L'Oreal, Danone Group, General Electric, PSA Peugeot Citroen, Bayer, Schering-Plough Corp., Kraft, Walt Disney, Carrefour en Ford Motor Company. Voor deze verantwoordelijkheden wordt wereldwijd zorg gedragen vanuit de 233 vestigingen van Euro RSCG.

"We geloven dat een bureau zowel groot als ondernemend en zowel globaal als creatief kan zijn en deze prijs is een verdere ondersteuning van deze visie. Voor het derde jaar op rij uitgeroepen worden tot het grootste mondiale bureau ter wereld is een hulde aan onze bekwaamheid om een model voor globale klanten te leveren dat creatief, ondernemend en meetbaar is maar vooral resultaten oplevert," zegt David Jones, algemeen directeur van Euro RSCG Worldwide.

Advertising Age publiceert jaarlijks een lijst van de Top 100 Wereldwijde Markthandelaren. Het volledige verslag van 2008, gepubliceerd op www.AdAge.com, stelt de globale rekeningen van 24 van de grootste mondiale advertentiebureaus op.

Info over Euro RSCG Worldwide
Euro RSCG Worldwide, dat in 2006 door Advertising Age en Campaign werd uitgeroepen tot Mondiaal Agentschap van het Jaar, is een toonaangevend geïntegreerd marketingcommunicatiebedrijf en heeft 233 vestigingen in 75 landen verspreid over Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Pacifisch-Azië. Euro RSCG biedt cliënten wereldwijd, regionaal en lokaal, publiciteits- en marketingdiensten, bedrijfscommunicatie en interactieve oplossingen. De klanten van het bedrijf zijn o.a. Air France, BNP Paribas, Charles Schwab, Citigroup, Danone Group, Chivas, Heineken USA, IBM, Jaguar, Kraft Foods, Lacoste, L'Oreal, PSA Peugeot Citroen, Reckitt Benckiser, Sanofi-Aventis, Schering-Plough en Valspar. Euro RSCG Worldwide, gevestigd in New York, is de grootste divisie van Havas, een wereldleider op het gebied van communicatie (Euronext Paris SA: HAV.PA).

Mary Perhach, Global Chief Communications Officer van Euro RSCG Worldwide, +1-212-886-4418, +1-646-508-6415, of mary.perhach@eurorscg.com






-