Gemeente Laarbeek


Speelterrein Lage Heesweg wordt aangepakt

Op ontdekkingstocht in de speeltuin

BEEK EN DONK - De gemeente Laarbeek heeft in samenwerking met buurtvereniging Octopus een plan uit laten werken voor de renovatie van de speeltuin aan de Lage Heesweg. Door BuroBlad uit Tilburg is een ontwerp opgesteld waarbij de kinderen uitgedaagd worden de fantasie te gebruiken in de groene omgeving van de bestaande speeltuin. Hierbij worden de kinderen terug de natuur in gebracht om daarin te ravotten en op ontdekkingsreis te gaan.

speeltuin
Het resultaat is een speelterrein geworden dat buiten de traditionele kaders van het gebied valt. De kinderen kunnen via natuurlijke paden het bos ingaan waarbij ze de diverse speelelementen tegenkomen. Hierbij kan gedacht worden aan natuursteenblokken die als springelementen gebruikt kunnen worden, maar waar ook rustig op gezeten kan worden. Het uiteindelijke doel van de route zal een houten doolhof zijn, waar de kinderen met hun fantasie een ware burcht van kunnen maken. Als klap op de vuurpijl kan daarbij de brug over het water naar het eiland veroverd worden.

Deze plannen worden op woensdagmiddag 17 december 2008 tijdens een inloopmiddag getoond aan alle geĂŻnteresseerden. Deze inloopmiddag is in het ontmoetingscentrum aan de Otterweg te Beek en Donk, waarbij u van harte welkom bent tussen 14.00 en 16.00 uur. De ontwerper, de buurtwerkgroep en de gemeente zijn aanwezig om de plannen toe te lichten.