Gemeente Ede

Nummer 236 / Ede, 9 december 2008

Burgemeester Van der Knaap reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner Lunteren
De heer J. van Lagen Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer J. (Jan) van Lagen uit Lunteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem op vrijdag 12 december 2008 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de speciaal voor de heer Van Lagen (82) georganiseerde receptie ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) in Lunteren. De inwoner van Lunteren was 35 jaar vaandeldrager en zet zich al jaren in als vrijwilliger voor KNA.

Oud papier
Veertig jaar lang al haalt de heer Van Lagen oud papier op van tien tot tientallen adressen per dag. Hij coördineert ook de inzameling van het oud papier achter muziekgebouw Euterpe van KNA.

Daarnaast haalde hij 20 jaar lang spullen op voor de jaarlijkse rommelmarkt en plaatste deze in depot op diverse plaatsen in Lunteren. Vanaf 1986 is hij beheerder van het KNA-muziekgebouw Euterpe. Hij is dagelijks aanwezig om het gebouw te controleren.

Op 82-jarige leeftijd is hij nog steeds dagelijks actief met het inzamelen van oud papier. Mede door zijn inzet is KNA koploper in de regio met het inzamelen van oud papier.

Zijn vrijwillige activiteiten zijn van grote betekenis geweest voor muziekvereniging KNA.

---