Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 12-12-2008

Politie onderzoekt laffe overval op bejaard echtpaar in Breda

BREDA: De politie is vrijdag een onderzoek gestart naar een laffe overval op een bejaard echtpaar in Breda-Noord.

Kort voor 13.00 uur belde een onbekende man aan bij de woning van het stel aan de Dinantstraat. De 86-jarige vrouw deed open en werd direct hardhandig door de man naar binnen geduwd. Daarbij kwam ze ten val. Haar 93-jarige echtgenoot kwam daarop polshoogte nemen. De overvaller, die niet gewapend was, drong verder de woning binnen en eiste
nadrukkelijk geld. Toen de vrouw herhaaldelijk aangaf dat ze geen geld in huis had, vertrok hij uiteindelijk weer door de achterdeur.

Het is niet bekend hoe de man vervolgens is gevlucht. De bejaarde vrouw is hevig ontdaan naar de buren gerend waar de politie werd gebeld. Er is een summier signalement beschikbaar van de overvaller. Het betreft een lichtgetinte man tussen de 1.85 en 1.95 meter, in het donker gekleed, met een grijze shawl. Getuigen worden nadrukkelijk gevraagd zich te melden bij de politie op 0900-8844. Mensen die anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Politie heeft rommelige en drukke horecadienst achter de rug

BREDA: Agenten hebben donderdagavond - en nacht een rommelige en drukke horecadienst gedraaid. Er zijn vijf mensen aangehouden. In twee gevallen werden portiers van horecazaken bedreigd met een mes, waarbij een portier ook nog mishandeld werd. Ook een kroegeigenaar moest het ontgelden bij een ander incident; de verdachte die hem sloeg, werd aangehouden. Een andere man werd aangehouden wegens gebruik van cocaine in een disco en ten slotte arresteerden agenten een man, omat hij de openbare orde verstoorde. Er werden geen bekeuringen
uitgeschreven.

Drie bestuurders raken rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

BREDA: Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) hebben donderdagavond een snelheidscontrole gehouden op diverse locaties in Breda. Er werd met de lasergun gecontroleerd op de Nieuwe Bredase Baan, de Graaf Engelbertlaan, de Kapittelweg en de Emerparklaan. Er werden in totaal drie rijbewijzen ingevorderd.
Op de Nieuwe Bredase Baan raakte een bromfietser zijn rijbewijs kwijt, nadat hij 66 km/uur reed waar slechts 30 km/uur was toegestaan. Op de Graaf Engelbertlaan werden twee automobilisten betrapt, ze reden beide ruim 100 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. In totaal werden veertien bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen van meer dan 30 km/uur te hard en vier bekeuringen voor overtredingen beneden de 30 km/uur te hard.

Man uit Drachten verdacht van poging tot inbraak

BREDA: Een 25-jarige inwoner van Drachten is donderdagavond kort na 22.00 uur aangehouden op de Roeselarestraat. Agenten hielden hem aan na een korte achtervolging te voet. Zij reageerden op een melding van een woninginbraak in de Blankenbergestraat. Buren zagen een onbekende man die verdacht bij de woning rondscharrelde. De verdachte is meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek in
verzekering gesteld. Agenten die de bewuste woning controleerden, zagen wel braaksporen bij de deur, maar zover bekend is het bij een poging gebleven.

Automobilist uit Etten-Leur gewond; veroorzaker ongeval rijdt door

BREDA: Een 34-jarige man uit Etten-Leur is donderdagavond kort na 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De veroorzaker van het ongeval, een 66-jarige Bredanaar, reed daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De Bredanaar had naar eigen zeggen een paar pilsjes op en knalde op de Graaf Engelbertlaan achterop de auto van het slachtoffer toen die voor het verkeerslicht moest remmen. Het slachtoffer hield gekneusde nekwervels, gekneusde ribben en een gekneusde schouder aan het ongeval over. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-12-2008 16:21 | © Regio Midden en West Brabant |