Gemeente Breda

Bredase Vrijwilligerspenning 2008 naar mevrouw Patty en het bestuur van stichting De Samenscholing

Klik hier voor vergroting.

Mevrouw Saskia Patty en het bestuur van stichting De Samenscholing ontvangen vanavond uit handen van wethouder Marja Heerkens de Vrijwilligerspenning 2008 van de stad Breda.

Mevrouw Patty krijgt de penning vanwege haar werkzaamheden in de Hoge Vucht, zoals de meidenclub, het huiskamerproject van de brede school, het Kinderpersbureau, het muziekproject en haar inspanningen voor verschillende buurtactiviteiten, zoals Koninginnedag, Wereldwijk, sportdagen en feestdagen. Het bestuur van stichting de Samenscholing krijgt de penning omdat deze hechte groep er al ruim 20 jaar voor zorgt dat er wekelijks 600 cursisten een cursus volgen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en hierdoor ook sociale contacten opbouwen.

Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van deze vrijwilligers en laat dat blijken tijdens de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligerspenning 2008. Het gaat het gemeentebestuur met name om de belangeloze inzet van al deze mensen, die op zo veel verschillende terreinen in de Bredase samenleving actief zijn. De jury heeft 69 voordrachten beoordeeld. Het betreft 46 individuele kandidaten en 23 groepen.
De overige genomineerde individuele kandidaten waren mevr. Lilian van Gils, dhr. Rahal Lamlih, dhr. Sjef de Craen en dhr. Hans van der Bruggen. De andere genomineerde groepen waren de vrijwilligers van de stichting KOP (Kunstenaars Ontmoetingsplaats), de begeleiders van kindertuinen de Molenley, de vrijwilligers van de afdeling Ouderen van de bibliotheek Breda en de vrijwilligers van zwemonderwijs Sensis Breda.
De uitreiking van de penningen vindt vanavond voor de zestiende keer plaats en begint om 19.30 uur. Plaats van handeling is Gemeenschapshuis De Koe, Ambachtenlaan 1 in Breda (Princenhage).

Breda, 12 december 2008