Politie Brabant Zuid-Oost

Politie schrijft 352 bekeuringen bij verkeerscontrole in Woensel

Eindhoven Woensel Noord, 13-12-2008 o Vrijdagmiddag en -avond hield de politie een verkeerscontrole in Woensel. Ook de douane deed hieraan mee.

352 bekeuringen uitgeschreven

In totaal zijn er 352 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende overtredingen. Gecontroleerd is er onder andere op snelheid (123) geen autogordel (25), niet-handsfree bellen (2), geen goede fiets- en/of autoverlichting (31), rijden door rood (7), geen rijbewijs kunnen tonen (19) en constructiesnelheid bromfiets (6). Door het inzetten van de ANPR (Automatische Nummerplaat Registratie), werd een achterstallige geldboete geïnd van 400 euro. In totaal nam de politie 250 blaastesten af maar geen enkele bestuurder bleek te rijden met teveel drank op. Een automobilist kreeg van de douane een BPM-naheffing van ongeveer 10.000 euro en een geldboete; twee andere bestuurders kregen een waarschuwing.

Controles op verschillende plaatsen

De controles vonden op verschillende locaties plaats in het stadsdeel Woensel, te weten een aantal straten in Vaartbroek en in de Achtse Barrier, zoals de Suikerpeerstraat, Anconalaan, Sprookjesbosch, Shakespearelaan, Hondsruglaan, Tempellaan, Artoislaan, Montpellierlaan, Spaaihoefweg en Boschdijk.