Politie Groningen

Zaterdag 13 december 2008

Provincie Groningen, 13-12-2008

Groningen: fietsster gewond na rijden door rood licht

Een 18-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt op de Ebbingebrug. De vrouw kwam vanuit de Oude Ebbingestraat en reed richting de brug. Doordat ze vermoedelijk door het rode verkeerslicht reed, kon een 53-jarige automobiliste uit Zuidhorn haar niet ontwijken. De Zuidhornse kwam juist vanuit de Nieuwe Ebbingestraat en wilde afslaan naar de Turfsingel. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar been. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: eenzijdig ongeval door drank

Een 18-jarige inwoner van Zoutkamp is vrijdagnacht aangehouden omdat hij op de Goudlaan een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. De Zoutkamper was de bestuurder van een auto die ter hoogte van de Amethiststraat tegen een middengeleider was gereden. Daarbij was de auto fors beschadigd. De verdachte en zijn inzittende gingen er lopend vandoor, maar konden worden aangesproken door agenten die net aan kwamen rijden. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij had ruim 2,0 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inhaalactie eindigt in ziekenhuis

Twee inwoonsters van Groningen zijn vrijdagmiddag voor controle opgenomen in het ziekenhuis nadat de twee waren betrokken bij een verkeersongeval. Een 66-jarige snorfietsster haalde op de Asingastraat een 15-jarige fietsster in. Tijdens de inhaalactie raakte beide sturen elkaar, waardoor de Stadjers hun evenwicht verloren en vielen. Daardoor werden ook drie geparkeerde autos beschadigd.

Groningen: automobilist rijdt weg na aanrijding

Een 21-jarige vrouw is zaterdagnacht op het Boterdiep in haar woonplaats aangereden door een onbekende automobilist. Na de aanrijding ging de bestuurder in een kleine grijze auto er vandoor en liet de Groningse achter. Haar fiets raakte door de aanrijding beschadigd en ze klaagde over pijn aan haar knie. De politie beschikt over het vermoedelijke kenteken en probeert achter de identiteit van de bestuurder te komen.

Groningen: dronken man in plantenbak gevonden

Agenten hebben zaterdagmorgen een 33-jarige inwoner van Zierikzee in een plantenbak gevonden. De politie kreeg een melding dat een onbekende man in de Oostersingel in een bloemenperk stond. Toen politiemensen de dronkaard aanspraken, wist hij niet waar hij was en waar hij naartoe moest. Hij verklaarde bij een vriend te verblijven, maar had geen flauw idee op welk adres. Het leek de dienders maar beter om de man naar het politiebureau te brengen. Daar mocht hij zijn roes uitslapen. Hij zal met een bekeuring voor openbare dronkenschap zijn dronkemanscel mogen verlaten.

Groningen: behulpzame man gestoken

Een 54-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Korreweg. De man kwam op voor een 24-jarige vrouw uit Groningen die lastig werd gevallen door een 33-jarige man uit Slochteren. Deze man ergerde zich aan het gehuil van het kind van de vrouw. Toen de 54-jarige Stadjer tegen de man uit Slochteren zei dat deze op moest houden, viel deze de Groninger aan. Hij werd geslagen en werd met een scherp voorwerp in zijn arm geraakt. De verdachte ging er vandoor, maar meldde zich even later bij de politie. Hij is ingesloten. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden geholpen.

Oudeschans: automobiliste botst tegen boom

Een 18-jarige automobiliste uit Oude Pekela is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Oudeschans. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met de wielen van haar auto in de berm. Toen ze wilde corrigeren, raakte ze de macht over het stuur kwijt en slipte haar wagen. Hierdoor kwam ze tegen een boom tot stilstand. De Pekelder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft in een woning aan de Langewijk in Sappemeer ongeveer 175 kg vuurwerk in beslag genomen. In het pand werden dozen met ratelbanden, nitraatbommen en lawinepijlen aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. Tegen een 37-jarige inwoner van Sappemeer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winsum: vrouw gewond door vuurwerk

Een 26-jarige inwoonster van Ulrum is vrijdagmiddag licht gewond geraakt door vermoedelijk vuurwerk. De vrouw liep op het station in Winsum toen plotseling vlak bij haar een onbekend voorwerp ontplofte. Ze werd geraakt in het gezicht en moest zich laten behandelen in een ziekenhuis. Na behandeling kon ze het hospitaal verlaten. De politie onderzoekt het incident.

Veendam: onderzoek naar bedrijfsinbraak

De politie doet onderzoek naar een bedrijfsinbraak aan de Lloydsweg in Veendam. Donderdagnacht tussen 2.30 uur en 5.30 uur zijn onbekenden het pand binnengekomen en werd een kluis vernield. Uit het pand werd een geldbedrag meegenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: bestuurders onder invloed

De politie heeft vrijdagavond en nacht op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen - Een 45-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagavond op de Kluiverboom in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer bijna
1,3 promille alcohol in zijn bloed had.

Vrijdagnacht werd ook een 28-jarige fietser uit de stad bekeurd voor rijden onder invloed. De man reed met een passagier achterop door de Kijk int Jatstraat en had de hele rijbaan nodig. Agenten zagen dat de Groninger op een gegeven moment zijn fiets niet meer onder controle had en dat hij tegen een stoeprand botste. De beide personen raakten niet gewond, maar het leek de politiemannen beter dat ze niet verder gingen op het rijwiel. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg daarom een rijverbod van 7 uur.

Een 51-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht op de Berkenlaan in zijn woonplaats gecontroleerd. Agenten werden geïnformeerd dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol bij een tankstation aan de Paterswoldseweg weg was gereden. Hij werd in de Berkenlaan langs de kant gezet en bleek inderdaad alcohol te hebben gedronken. Het alcoholpromillage was 1,2.

Lutjegast Een 34-jarige automobilist uit Lutjegast heeft vrijdagnacht zijn rijbewijs in moeten leveren. Agenten zagen de bestuurder wegrijden bij een café in Eibersburen en hadden een vermoeden dat hij onder invloed van alcohol was. Op de Wieren in Lutjegast werd de man gecontroleerd. Het vermoeden van de politiemensen was juist, want de Lutjegaster had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed.

Niezijl Bij een alcoholcontrole in Niezijl viel vrijdagnacht een 27-jarige automobilist uit Kommerzijl door de mand. De bestuurder werd in de Hoofdstraat langs de kant van de weg gezet. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Het promillage was ruim 1,0.

Winschoten Een 18-jarige automobilist uit Oude Pekela viel vrijdagnacht op omdat hij slingerend door Winschoten reed. Op de Sleedoornweg in Winschoten kreeg de bestuurder een stopteken. De Pekelder had 1,15 promille alcohol in zijn bloed. Vorige week werd de man ook al aangehouden omdat hij beschonken op een bromfiets reed.