Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 13-12-2008

Eenzijdig ongeval

ASSEN Vrijdagmiddag is een 20-jarige automobiliste uit Wittelte betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Diepstroeten. De vrouw raakte in een bocht even in de berm. Door te corrigeren kwam ze in de tegenovergestelde berm terecht. De vrouw maakte wederom een stuurcorrectie. Ze schoot de weg over en belandde uiteindelijk met haar auto in de sloot. De vrouw raakte niet gewond. Haar auto moest uit de sloot worden getrokken en ze kon daarna haar weg weer vervolgen. (08-199328)

Auto op zijkant in een greppel

NIEUWLANDE Vrijdagavond is een 51-jarige automobilist uit Ter Apel met zijn auto in een greppel beland langs de A37. De man reed over de A37 in de richting van Emmen. Door een remactie kwam de automobilist in een slip terecht. Hij reed vervolgens richting de rechter berm, knalde tegen de wand van een greppel, sloeg over de kop en belandde op de zijkant van de auto in de greppel. Uit een blaastest bleek dat de man geen alcohol had gedronken. De man raakte niet gewond. De personenauto moest worden afgesleept. (08-199357)

Aanrijding kop-staart

ASSEN Vrijdagmiddag is een 32-jarige automobilist uit Assen achterop een 27-jarige automobiliste uit Assen gebotst op de Claes van Gorcumstraat. De 27-jarige vrouw wilde de kruising met de Industrieweg oprijden. Vlak voor de kruising remde de 27-jarige automobiliste en daar reageerde de 32-jarige man te laat op. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw had last van haar nek en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Bij de vrouw in de auto zat haar 1-jarig zoontje. Hij raakte niet gewond. (08-199276)

Auto schept fietser

MEPPEL Vrijdagmiddag is een 16-jarige fietser uit Meppel op de Steenwijkerstraatweg geschept door een 31-jarige automobilist uit Wanneperveen. Het 16-jarige meisje was de weg overgestoken en had de auto niet gezien. De automobilist kon haar niet meer ontwijken. Het meisje raakte gewond aan haar been en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. De automobilist moest een blaastest ondergaan, hij had niet gedronken. (08-199331)

Eenzijdig ongeval met letsel

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagavond is een 24-jarige automobilist uit Hoogeveen gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Zuideropgaande. De automobilist kwam uit de richting van Slagharen. Op een gegeven moment raakte hij links in de berm. Hij raakte vervolgens twee bomen en kwam met zijn auto op de zijkant tot stilstand. De man werd met letsel aan zijn arm per ambulance overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. Bij de man is een bloedproef afgenomen omdat hij naar alcohol rook. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel de man heeft gedronken. (08-199410)

Doorrijden na aanrijding

BEILEN Vrijdag rond de klok van twaalf uur s middags is op de Klateringerweg een 42-jarige vrouw op haar fiets aangereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw fietste vanuit De Woert en sloeg rechtsaf de Klateringerweg op. Op dat moment zag ze vanaf links een kleine personenauto aan komen rijden. De auto naderde zonder te remmen en de vrouw werd aangereden. De automobilist is doorgereden. De vrouw had last van haar rug en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en zou graag in contact willen komen met de bestuurder van de doorgereden auto. De politie is te bereiken via 0900-8844. (08-199253)

Politie houdt alcomobilisten aan

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige automobilist uit Veendam aangehouden op de Stationsweg. De man werd ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat de man teveel had gedronken. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 490 ug/l (1,1 promille). Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van vijf uur opgelegd. (08-199404)

EELDERWOLDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige automobilist uit Eelde aangehouden op de Groningerweg. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. De man had gedronken en werd aangehouden. Aan de hand van een ademanalyse op het politiebureau scoorde de man 320 ug/l (0,7 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (08-199407)

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige automobilist uit Borger aangehouden op de Weerdingerstraat. Tijdens een alcoholcontrole moest de man een blaastest ondergaan. De blaastest wees uit dat de man had gedronken. Via de ademanalyse scoorde de man 300 ug/l (0,7 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (08-199416)

RODEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige automobilist uit Assen aangehouden op het Oosteinde. Agenten hadden de automobilist ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 270 ug/l (0,6 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur opgelegd. (08-199422)

EMMEN De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Hondsrugweg een 20-jarige automobilist uit Coevorden aangehouden. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 390 ug/l (0,9 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat hij een beginnend bestuurder is. Naast een proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van vijf uur opgelegd. (08-199418)

Politie houdt verkeerscontroles

HOOGEVEEN De politie heeft op verschillende locaties in Hoogeveen het verkeer gecontroleerd. In totaal kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat de verzekering niet in orde was. Een fietser had de verlichting niet op orde en kreeg daarvoor een bekeuring. Een automobilist droeg geen gordel en kreeg daarvoor een bekeuring. In totaal werden 100 blaastesten afgenomen, niemand had gedronken. (08-199400)

EMMEN De politie heeft vrijdagavond en vrijdagnacht een verkeerscontrole gehouden op de Weerdingerstraat en de Hondsrugweg. In totaal werden 377 blaastesten afgenomen. Een 24-jarige automobilist uit Borger werd aangehouden. De blaastest wees uit dat de man had gedronken. Via de ademanalyse scoorde de man 300 ug/l (0,7 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. Een 20-jarige automobilist uit Coevorden werd ook aangehouden. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 390 ug/l (0,9 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat hij een beginnend bestuurder is. Naast een proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van vijf uur opgelegd. De politie schreef 9 bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat het rijbewijs was verlopen. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (08-199414)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Emmen aangehouden inzake winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Baander werd de vrouw betrapt. De vrouw had niet al haar boodschappen afgerekend bij de kassa. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. De vrouw kreeg een boete van 250 euro en mocht het politiebureau vervolgens verlaten. (08-199236)

Uitgaansgeweld

DALEN De politie heeft vrijdagavond in een recreatiepark aan de Reindersdijk een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Leeuwarden en een 19-jarige man uit Damwoude te hebben geslagen. Aanleiding van de mishandeling was een woordenwisseling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-199408/428/429)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Meppel aangehouden in een café aan het Prinsenplein. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige man uit Dwingeloo te hebben gestoken met een nog onbekend voorwerp. De politie kon de 24-jarige man aanhouden op basis van aanwijzingen van het slachtoffer. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht om zich te laten behandelen voor de opgelopen verwonding. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van dit uitgaansgeweld.

Huiselijk geweld

TYNAARLO De politie heeft vrijdagmiddag een 49-jarige man uit Tynaarlo aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De politie kon de man in zijn woning aanhouden. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten (08-199240)

Brand in keuken

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in de keuken van een woning aan de Secretaris Buiteveldlaan brand gewoed. Een 16-jarige bewoner van de woning wilde hamburgers bakken en plotseling vloog de afzuigkap in brand. De jongen wekte zijn 51-jarige moeder en ze konden de woning veilig verlaten. De 16-jarige jongen had nog geprobeerd om de brand te blussen. Hij liep daarbij een brandwond aan zijn hand op. Ter behandeling voor zijn brandwond werd hij per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle. De keuken liep rook- en waterschade op. (08-199413)

Politie houdt man met drugs aan

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op De Kwikstaart. Agenten hadden de man tijdens een verkeerscontrole aan de kant gezet. Toen agenten de man wilden fouilleren ging hij er vandoor. Na een korte zoektocht werd de man in een tuin gevonden en werd hij aangehouden. Agenten vonden in een tuin twee zakjes harddrugs. Bij de verdachte werd ook een zakje weed aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-199387)

Politie controleert op fietsverlichting

RODEN De politie heeft vrijdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de J.P. Santeeweg. Agenten schreven 8 bekeuringen uit voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting. (08-199180)

PATERSWOLDE De politie heeft vrijdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Hoofdweg. Agenten schreven daarbij 24 bekeuringen uit voor het niet op orde hebben van de feestverlichting. (08-199180)

MEPPEL De politie heeft vrijdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Hoogeveenseweg. Agenten schreven daarbij 15 bekeuringen uit voor het niet op orde hebben van de feestverlichting. (08-199230)

KOEKANGE De politie heeft vrijdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Dorpsstraat. Niemand was in overtreding. (08-199234)

ECHTEN De politie heeft vrijdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Oshaarseweg. Niemand was in overtreding. (08-199234)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280