Politie Gelderland-Zuid

Wachten op uitslag

Nijmegen, 13-12-2008 o Tijdens een alcoholcontrole vrijdag rond middernacht aan de Wijchenseweg in Nijmegen negeerde een automobilist het stopteken van een agent.

Ter hoogte van het tankstation lukte het de politie de automobilist wel de auto te laten stoppen. De automobilist bleek een 42-jarige man uit Duitsland. Toen agenten vroegen aan de man het portier te openen, kwam er een sterke wietlucht hen tegemoet. Daarop werd de man aangehouden. De man was dusdanig onder invloed dat de politie na overleg met justitie besloot hem direct een boete te laten betalen, vooruitlopend op de uitslag van de bloedproef. Omdat de man zijn boete van 250 euro niet kon betalen, werd zijn auto als onderpand in beslag genomen. De man kreeg ook een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Controle
Tijdens de gehele alcoholcontrole werden 944 blaastesten afgenomen. In totaal werden 9 bekeuringen uitgereikt. Hiervan hadden 5 personen teveel gedronken, 2 personen reden door rood licht, één persoon maakte een snelheidsovertreding en één persoon reed tijdens een rijverbod. (13)

Laatst gewijzigd 13-12-2008 11:48 | © Regio Gelderland-Zuid |