Ingezonden persbericht


IJsbaan Zaltbommel gaat niet door
Gemeente Zaltbommel verliest kort geding

Er komt dit jaar geen ijsbaan op de Markt in Zaltbommel, donderdag 11 december heeft er een kort geding plaatsgevonden van V.O.F. Brouwer tegen de Gemeente Zaltbommel. V.O.F. Brouwer heeft dit kort geding gewonnen wat inhoudt dat de Gemeente Zaltbommel de marktkooplieden niet 90 meter naar westelijke richting mag verplaatsen. De gemeente had de iniatiefnemer de Ondernemers Vereniging Zaltbommel een vergunning verleend voor het plaatsen van een ijsbaan op de Markt van 18 december tot en met 4 januari.

V.O.F. Brouwer had een kort geding aangespannen tegen de Gemeente Zaltbommel omdat deze het onacceptabel vond dat de marktkooplieden 90 meter naar westelijke richting zou worden verplaatst. Volgens Leo Van Den Heuvel van V.O.F. Brouwer zou dit ernstige gevolgen hebben voor de omzet van zijn bedrijf.

De ijsbaan die geplaatst zou worden op de Markt zou grotendeels worden gefinancieerd worden door de Ondernemers Vereniging Zaltbommel. De Ondernemers Vereninging is druk doende om een oplossing te vinden. De Ondernemers Vereniging Zaltbommel is zeer teleurgesteld over het besluit. De Ondernemers Vereniging Zaltbommel kan ook het besluit niet goed begrijpen dat een rechter door één bezwaar van één markkoopman de vergunning wordt ingetrokken.

Al met al betreuren we de situatie te zeerste; de gezelligheid in de stad, geen ijsbaan in de gemeente Zaltbommel, geen mogenlijkheid voor de kinderen om te schaatsen, het zou voor de binnenstad een goede inpuls zijn geweest. We hadden dan écht een kerstsfeer neer kunnen zetten zoals dat als bij een stad Zaltbommel past, zeer vervelend dat dat nu niet te realiseren is door één bezwaarmaker.

De Gemeente Zaltbommel had ook een toezegging gedaan voor school schaatsen. Kinderen zouden op kosten van de Gemeente Zaltbommel mogen schaatsen, dit in het kader van bewegen voor kinderen. Ook dit gaat nu geen doorgang krijgen. Ook zijn er diverse bedrijven en particulieren die allerlei arrangementen geboekt hebben, ook voor deze mensen is het een domper. Alle betrokkenen bedrijven en particulieren die een reservering gemaakt hebben in combinatie met een arrangement moeten nog benaderd worden.

In totaal is de Ondernemers Vereniging Zaltbommel twee jaar bezig geweest om de ijsbaan naar de Markt te krijgen, daarvoor stond de ijsbaan bij het hotel. De Ondernemers Vereniging Zaltbommel had voor ogen om op deze manier gezelligheid in de binnenstad te creeren. Het is tenslotte veel gezelliger om op een beschutte Markt te schaatsen dan op een industrieterrein langs de A 2.

De Ondernemers Vereniging Zaltbommel heeft vrijdag nog geprobeerd om met de bezwaarmaker Van Den Heuvel tot een oplossing te komen, echter deze blijft bij zijn standpunt en wil niet 90 meter naar westelijke richting verhuizen.

De Ondernemers Vereniging Zaltbommel is op dit moment bezig om te kijken of de ijsbaan op andere plaats geplaatst kan worden, de mogelijkheid hiervan wordt echter erg klein aldus de Ondernemers Vereniging Zaltbommel.

Ook zou op 19 december & 20 december gelijktijdig het evenement Zaltbommel By Candlelight worden georganiseerd. De Ondernemers Vereniging Zaltbommel is druk bezig om dit evenement alsnog doorgang te laten vinden. Echter ook dit evenement viel binnen de vergunning van de ijsbaan. Er moet dus opnieuw een vergunning verstrekt worden door de gemeente om dit evenement alsnog doorgang te laten vinden.

Bestuur Ovz

Voor meer informatie ;

Ovz : Rob Muller 06 51 576 574 / Leo van Dalen 06 53 162 308

Bezwaarmakers : Dhr./Mevr. Van Den Heuvel/Brouwer 0418 633 394 Dhr. De Visser 06 52 483 254

Gemeente Zaltbomel : 0418 681 657

---- --