Politie Groningen

Politie zoekt getuigen poging aanranding Groningen

Fietsster en ouder stel spraken met slachtoffer

Groningen, 13-12-2008 o De politie heeft onlangs een melding binnen gekregen van een poging aanranding aan de Antonius Deusinglaan in Groningen. De poging vond woensdagavond 3 december rond 19.00 uur plaats. De aanranding mislukte omdat de 21-jarige Groningse begon te schreeuwen. Het slachtoffer heeft de politie gezegd dat ze direct na het incident is aangesproken door drie personen. De politie zou graag met deze personen willen spreken.

Het slachtoffer liep met een fiets aan haar hand op het fietspad van de Antonius Deusinglaan en stak op een voetgangersoversteekplaats bij de faculteit Tandheelkunde van de Rijksuniversiteit Groningen over. Even later werd ze vastgegrepen door een onbekende man. Deze rende direct weg in de richting van de WA Scholtenstraat. Een onbekende fietsster kwam daarna direct naar het slachtoffer toe. Ook een (vermoedelijk) ouder stel op de fiets vroeg hoe het met de jongevrouw ging. Dit stel vertelde in de omgeving te wonen. Deze drie getuigen hebben de verdachte mogelijk gezien toen hij langs kwam rennen.

De drie specifieke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere personen die mogelijk meer informatie hebben kunnen zich bij de politie melden. Dat is mogelijk via 0900-8844 (lokaal tarief).