Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout NB, 13-12-2008

Waalwijker aangehouden na flinke kroegruzie in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagavond rond 20.45 uur een
45-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij meldde zich vrijwillig op het bureau in Waalwijk. Hij is in verzekering gesteld.

De man wordt verdacht van mishandeling van een 54-jarige man uit 's-Gravenmoer. De twee troffen elkaar rond 17.00 uur in een café aan de Hoofdstraat. Daarbij kreeg het slachtoffer direct enkele stevige klappen in het gezicht en ook later, toen de ruzie leek gesust, werd hij opnieuw geslagen. Ook de zoon van de verdachte en een vriend van hem mishandelden het slachtoffer. De man uit -s-Gravenmoer en de verdachte kennen elkaar. De ruzie heeft vermoedelijk te maken met loon dat het slachtoffer nog schuldig was aan de zoon van de verdachte. De Waalwijker heeft verklaard dat hij in het gevecht ook diverse malen met een barkruk is geslagen door het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

Tilburger slaat en bedreigt ex-vriendin in Dongen

DONGEN: Een 38-jarige Tilburger is vrijdagavond rond 21.45 uur aangehouden op de Abdis van Thornstraat in Oosterhout. De man werd gevolgd door agenten, nadat zij een melding kregen van de ex-partner van de verdachte, een 47-jarige Dongense. Zij belde de politie, nadat ze door haar ex was mishandeld en bedreigd in haar woning. De
Tilburger is ingesloten op het bureau.

Werkendammer aangehouden na incident met politieman in privé-tijd

WERKENDAM: De politie heeft zaterdagmorgen kort na 00.00 uur een 21-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden op de Grotewaardweg. Een politieman fietste na zijn dienst naar huis en zag de auto van de verdachte geparkeerd staan op de kruising van de Schenkeldijk met de Krouwerskade. Hij zag dat er twee personen in de auto zaten en vertrouwde het niet. Hij stapte af en pakte uit zijn tas zijn
politielegitimatiebewijs om de inzittenden duidelijk te maken dat hij bij de politie werkt. Toen hij achter de auto stond om poolshoogte te nemen, reed de bestuurder ineens hard achteruit, zodat de politieman snel moest wegspringen. Daarna reed de auto hard weg. De agent belde zijn collega's en gezamenlijk konden ze even later de Werkendammer in de kraag grijpen. De politieman heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De verdachte zegt het zo niet bedoeld te hebben. Hij zat samen met zijn vriendin in de auto te praten en vond het juist vreemd dat een donkergeklede man rond hun auto hing. Hij toeterde ook nog een paar keer om de man te verjagen. De Werkendammer had naar eigen zeggen geen enkel idee dat het om een politieman ging.

Twee stappers vliegen elkaar in de haren

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmorgen kort voor 01.00 uur een 24-jarige man uit Oosterhout en een 38-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden. Zij vlogen elkaar in de haren op de Mathildastraat na een eerdere confrontatie in het horecagebied. De precieze aanleiding voor de vechtpartij is niet duidelijk. Beide verdachten, die stevig onder invloed van alcohol waren, zijn ingesloten op het bureau.

Dronken automobilisten raken rijbewijs kwijt

WAALWIJK: Een 56-jarige automobilist uit Vlijmen is zaterdagmorgen even na 02.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle 780 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs
ingevorderd, dus ook in dit geval. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

DONGEN: De politie heeft zaterdagmorgen kort voor 02.30 uur een 43-jarige automobilist uit Dongen aangehouden op de Gasthuisstraat. Hij blies bij een controle 755 ug/l. Normaal gesproken wordt dan het rijbewijs ingevorderd, maar de man beschikt niet over het document. Proces-verbaal wordt opgemaakt, zodat Justitie kan kijken hoe deze zaak afgewerkt kan worden.

GILZE: Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Gilze is zaterdagmorgen rond 03.15 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hoewel voor hem slachts 88 ug/l maximaal is toegestaan, blies hij bij een controle op de Van Hornstraat 585 ug/l. Bij beginnende bestuurders (korter dan vijf jaar in het bezit van rijbewijs) wordt vanaf 350 ug/l het rijbewijs ingevorderd, dus ook dit geval.

OOSTERHOUT: Een 18-jarige man uit Oosterhout reed onder invloed van alcohol rond 04.00 uur met zijn auto tegen de schutting van een tuin aan de Van Liedekerkestraat. De schutting bleek totaal vernield, maar de man ging er snel lopend vandoor. Op basis van het kenteken van de achtergebleven auto konden gealarmeerde agenten de man even later aanhouden in zijn ouderlijke woning. Hij blies vervolgens 365 ug/l. De Oosterhouter had de auto van zijn ouders zonder hun toestemming geleend en beschikt bovendien niet over een rijbewijs.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-12-2008 12:43 | © Regio Midden en West Brabant |