Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 13-12-2008

Politie onderzoekt overvallen in Etten-Leur en Zundert

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een geldloper vrijdagavond in Etten-Leur en een overval op een winkel zaterdagmorgen in Zundert.

Een 18-jarige medewerker van een winkel in het Winkelcentrum is vrijdag kort na 20.30 uur overvallen. De man ging na de sluiting van de zaak de dagopbrengst afstorten en werd op het Hof van den Houte bedreigd door een donkergeklede, getinte man op een donkere scooter. De overvaller dreigde met een vuurwapen. Toen hij de dagopbrengst van de doodsbange medewerker kreeg, wilde hij meer geld. Het slachtoffer heeft toen zijn eigen portemonnee afgestaan. Daarna reed de overvaller op zijn scooter weg, vermoedelijk via de Bisschopsmolenstraat. Kort na de overval heeft de politie een SMS-Alert verstuurd met daarin de oproep aan getuigen om zich te melden op 0900-8844. Hoewel het redelijk rustig was in het Winkelcentrum waren er diverse jongeren getuigen van de overval.

Een medewerker van een winkel aan de Molenstraat werd zaterdagmorgen rond 08.30 uur opgewacht door een onbekende, donkergeklede man met een bivakmuts. Hij dwong de man naar binnen te gaan en onder bedreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer het alarm afzetten. Het personeelslid opende de kluis, waarna de overvaller er met een geldbedrag vandoor ging. Ook hier roept de politie getuigen op zich te melden op 0900-8844. Mensen die anoniem willen blijven, bellen met Meld Misdaad Anoniem (MMA) op 0800-7000.

Het is op dit moment onbekend of er een relatie is tussen beide overvallen.

Bredanaar steekt stapper met bierfles in het gezicht

BREDA: In een relatief rustige horecadienst heeft de politie
zaterdagmorgen vijf aanhoudingen moeten verrichten in het centrum van Breda.

Een 20-jarige man uit Breda is na zijn arrestatie in verzekering gesteld, nadat hij een andere stapper, een 23-jarige man uit Bavel, in een kroeg aan de Havermarkt met een bierfles in zijn gezcht stak. Met een flinke snee is het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Verder werden er nog drie mannen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en een man voldeed niet aan bevel of vordering. De politie schreef ook zeven bekeuringen uit voor wildplassen, drugsbezit en verkeerszaken.

Bredanaar gaat door het lint na ruzie en mishandelt twee mensen

BREDA: Een 52-jarige man uit Breda is zaterdagmorgen rond 01.00 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een vriendin van zijn vriendin en diens man te hebben mishandeld. De vriendin van de man was na een ruzie naar haar vriendin vertrokken en toen de Bredanaar daar aan de deur kwam, een woning in de wijk Fellenoord, ging hij door het lint. De vrouw, een 34-jarige Bredase, werd geslagen en geschopt. Toen haar man de verdachte van zijn vrouw wilde afhalen, kreeg ook hij klappen. De 52-jarige Bredanaar is ingesloten op het bureau.

Dronken Bredase automobilist raakt rijbewijs kwijt

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen rond 06.45 uur een 59-jarige Bredanaar gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij zat op de Kraanvogel in zijn auto, met draaiende motor. Bij een controle blies de man 665 ug/l, drie maal zoveel als de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt vanaf 570 ug/l
ingevorderd, dus ook in dit geval. Op het bureau bleek dat de man zijn rijbewijs vanwege een nog openstaande boete al had moeten inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

TETERINGEN: Een 26-jarige Pool werd rond 01.45 uur aangehouden op de Oosterhoutseweg, nadat zijn rijgedrag surveillerende agenten opviel. De man blies 655 ug/l en raakt dus ook zijn rijbewijs kwijt. Het was tijdens zijn aanhouding onduidelijk of hij uberhaupt wel over een rijbewijs beschikt. De man werd ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-12-2008 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |