Politie Zeeland


---


W-2395-2008 Bedrijfsinbraak, Middelburg
Vrijdagavond werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Middelburg.
Er werd een ruit geforceerd en lades en kasten werden doorzocht. Uit het bedrijf werd een computermonitor ter waarde van enkele honderden euro's gestolen.

W-2396-2008 Onder de ogen van de politie, Middelburg
Zaterdag om 05.30 uur werd Achter de Houttuinen in Middelburg een 29-jarige man uit Terneuzen aangehouden.
Een agent zag vanuit het politiebureau dat de man de ruitenwisser van een personenauto aan het vernielen was. Bij nadere controle bleek hij in totaal van vijf personenauto's in de directe omgeving de ruitenwissers te hebben vernield. Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar Torentijd.

W-2397-2008 Rijden onder invloed, Middelburg
Op de Schroeweg in Middelburg werd zaterdag omstreeks 05.00 uur een 31-jarige automobilist uit de gemeente Borsele betrapt op rijden onder invloed.
Een ademanalyse wees uit de man 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

W-2398-2008 Poging beroving in Oost-Souburg
Door politie Zeeland wordt momenteel een onderzoek ingesteld naar een poging tot beroving op vrijdagavond omstreeks 22.50 uur in de Wilgenstraat in Oost-Souburg.
Twee onbekende mannen probeerden daar een 30-jarige Middelburgse taxibestuurster te beroven. De vrouw stond in de Wilgenstraat te wachten op een klant en werd daar door de twee bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waar even later mogelijk ook een schot mee gelost werd. Ze vroegen om geld, maar zijn er uiteindelijk zonder geld vandoor gegaan.

Z-2399-2008 Poging beroving in Axel
Politie Zeeland stelt momenteel een onderzoek in naar een poging tot beroving en mishandeling, vrijdag tussen 21.45 en 22.15 uur op de Kanaalkade in Axel.
Twee onbekende personen probeerden daar een 22-jarige Terneuzense pizzabezorger te beroven. De man wilde op de Kanaalkade een bestelling afleveren en werd daar overvallen door twee personen met bivakmutsen. De pizzabezorger kreeg van een van de twee mannen een klap en er ontstond een worsteling, waarbij over en weer diverse klappen vielen. Even later gingen de twee mannen er zonder geld vandoor. De pizzabezorger liep een gescheurde lip, een pijnlijke knie en een kneuzing aan zijn jukbeen op.