Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-12-2008 o Persberichten District II

BELEDIGING
BRANDWIJK Uiteindelijk zijn twee mannen van 22 en 27 jaar uit Molenaarsgraaf en Brandwijk aangehouden. Op zaterdag 13 december 2008 rond 03.00 uur reden politiemensen op de Gijbelandsedijk in Brandwijk. De 22-jarige man fietste tegen de politieauto aan. Op het verzoek weg te gaan beledigde de 22-jarige de politiemensen. De agenten wilden de man aanhouden die zich hiertegen verzette. Omstanders begonnen zich ook hiermee te bemoeien. Met hulp van andere politiemensen lukte de aanhouding van de 22-jarige en ook een 27-jarige man ging mee naar het bureau. Hij dreigde en drukte het portier van een politieauto dicht.

ALCOHOL
MEERKERK De politie heeft de auto van een 46-jarige automobilist uit Dordrecht in beslag genomen. Hij reed op vrijdagavond 12 december 2008 over de rijksweg A27 bij Meerkerk. De melding kwam binnen dat de verdachte reed met wisselende snelheden en dicht op andere voertuigen zat. De blaastest wees uit dat de autobestuurder een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Dat was niet de eerste keer dat de man hiervoor was aangehouden. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Agenten namen hem mee naar het bureau.

BUSHOKJE
PAPENDRECHT Agenten hebben vier jongemannen meegenomen naar het bureau. De politiemensen gingen op zaterdag 13 december 2008 rond 00.30 uur naar de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Een getuige meldde dat een groepje jongeren een bushokje zou vernielen. Er lag inderdaad een ruit uit het hokje. Verder zou het groepje met fietsen hebben gegooid. Bij het hokje stonden de vier mannen van 17, 18, 19 en 20 jaar uit Dordrecht, Alblasserdam, Ridderkerk en Papendrecht. De agenten namen hen voor verder onderzoek mee.

BEROVING
SLIEDRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke beroving. Op zaterdag 13 december 2008 rond 01.20 uur kreeg de politie de melding van de beroving. De vader van een 21-jarige man uit Sliedrecht vertelde dat zijn zoon thuis voor de deur stond met een hoofdwond en zijn telefoon en portemonnee miste. Het slachtoffer was rond 01.00 uur op de fiets vertrokken vanaf de Reinenweer in Sliedrecht. De route die hij normaal fietst gaat via de Smalweer en dan het fietspad linksaf langs de rijksweg A15. Dat fietspad heet de Tiendweg. Verder fietst hij achter het politiebureau langs, steekt de Stationsweg over en volgt dan het fietspad langs de rijksweg en gaat dan naar de Stobbe. Na onderzoek bleek dat de 21-jarige een hersenschudding heeft. Hij herinnert zichzelf niets meer van het incident. Getuigen die iets weten of zagen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).