Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-12-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 40-jarige automobilist uit Breda heeft geprobeerd te ontkomen aan zijn aanhouding. Agenten controleerden hem op zaterdag 13 december 2008 rond 01.10 uur op de Steegoversloot in Dordrecht. De man had teveel alcoholische drank op maar reed wel in een auto. Nadat de autobestuurder hoorde dat hij was aangehouden gaf hij gas en reed weg in de richting van de Voorstraat. Hij sloeg af en reed zich uiteindelijk klem bij de Mariënbornstraat. Hierna stapte de man uit en rende weg. Politiemensen hielden hem aan op de Taankade. De politie vorderde op het bureau zijn rijbewijs in. Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hielden in Dordrecht op diverse plekken alcoholcontroles. Er hadden zes bestuurders teveel gedronken. Een hiervan moest zijn rijbewijs inleveren. De controles gebeurden op de Baden-Powellaan, Merwedestraat en Recklinghausenweg.

MISHANDELING
DORDRECHT Agenten hebben een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor mishandeling. Op vrijdagavond 12 december 2008 meldde een 35-jarige vrouw uit Dordrecht dat haar ex-vriend plotseling haar woning binnenkwam. De verdachte was boos en volgens haar volgde een worsteling waarbij de 41-jarige haar keel dichtkneep. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachte aan op de Havikstraat in Dordrecht.

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft zes bolletjes cocaïne in beslag genomen. Agenten controleerden op zaterdag 13 december 2008 omstreeks 01.30 uur een 47-jarige automobilist uit Dordrecht. Dat gebeurde op de s Heer Boeijenstraat in Dordrecht. In de auto lag de cocaïne. Verder vonden de agenten een mes. De verdachte stond nog gesignaleerd voor inneming van zijn rijbewijs. De politiemensen hielden de 47-jarige aan.

TWEE AANHOUDINGEN NA BRAND
ZWIJNDRECHT Een 16 en 17-jarige jongen uit Zwijndrecht zijn aangehouden na een zoektocht. Op zaterdag 13 december 2008 net na middernacht kwam de melding dat er ingebroken werd in een leegstaand schoolgebouw aan de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht. Agenten zagen daar dat de oude aula in brand stond. Verder liepen er twee personen weg. Politiemensen gingen op zoek en een verdachte kwam uit een tuin lopen. Een politiehond vond de andere verdachte in een tuin achter drie prullenbakken. De brandweer bluste het vuur en had dit snel onder controle.