Ingezonden persbericht


Persbericht
()

Datum:
13 december 2008

WNF-Ranger Photo Award uitgereikt aan 11-jarige Thimo Frionet in Museon

De 11-jarige Thimo Frionet uit Gouda heeft zaterdag 13 december 2008, in het Museon in Den Haag, de eerste prijs in de WNF-Ranger Photo Award competitie gewonnen. Zijn bijzondere portret van een chimpansee werd door de jury verkozen boven de overige 39 genomineerde foto's. De jonge winnaar ontving de WNF Ranger Photo Award (een bronzen beeldje) uit handen van actrice Lieke van Lexmond. De winnende en genomineerde foto's zijn tot en met 8 maart 2009 te zien in het Museon. De WNF-Ranger Photo Award is een natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar.

Winnaars
Behalve Thimo Frionet vielen ook Miles Kooren (13 jaar) uit Utrecht, Max Boeijinga (12 jaar) uit Utrecht, Roselle Spaargaren (11 jaar) uit Rijsenhout en Job Bunschoten (11 jaar) uit Zeewolde in de prijzen. Miles Kooren won de tweede prijs. De derde prijs was voor Max Boeijinga. De Publieksprijs werd gewonnen door Roselle Spaargaren. De WNF-Essentprijs werd dit jaar gewonnen door Job Bunschoten. Zijn foto wordt door Essent, hoofdsponsor van de WNF-Ranger Photo Award, gebruikt voor een paginagrote advertentie.

Fotowedstrijd
Elk jaar daagt deze fotowedstrijd kinderen tot en met 15 jaar uit hun mooiste natuurfoto in te sturen. Op de foto mag een natuurlandschap of een wild dier (geen huisdier) staan. Klimaat- of energiegerelateerde foto's van bijvoorbeeld bijzondere weersomstandigheden of luchten zijn ook toegestaan. De foto kan overal en in elk jaargetijde gemaakt zijn: tijdens wintersport of zomervakantie of tijdens een doordeweekse dag in de eigen omgeving.

Jury
De genomineerde foto's werden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Kristof van Boven (winnaar van vorig jaar), Philip de Roo (avonturier en poolexpeditieleider), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), Maarten Okkersen van het Museon en Jacqueline Kooiman van het WNF. De jury noemde de foto van Thimo Frionet heel bijzonder: 'Je aandacht wordt onmiddellijk op de, door de mooi verlichte mond en wenkbrauwen geaccentueerde, donkere ogen gevestigd. En dat sta je oog in oog met een bijna menselijk wezen. Is het nieuwsgierigheid of droefenis die de ogen uitstralen of is het zomaar een terloopse blik? Het stemt je tot nadenken en weten zul je het nooit.'

Meer informatie en beeldmateriaal:
Elly de Vreugd, persvoorlichting WNF.
Tel 030-6937375, mob 06-20362863, mail: evreugd@wwf.nl

WNF-Rangerclub
De WNF-Rangerclub is met 95.000 leden de grootste wilde-dierenclub van de wereld. De WNF-Rangers komen op voor bedreigde wilde dieren en hun leefgebied. De WNF-Rangerclub heeft een eigen clubblad: TamTam, een eigen website, www.wnf.nl/rangerclub, en een eigen tv-programma: Rangers! bij Jetix.

Museon
Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum dat door middel van educatieve en attractieve tentoonstellingen en programma's met een zo breed mogelijk publiek wil communiceren.

Essent
Het Wereld Natuur Fonds werkt samen met Essent op het gebied van energiebesparing (Groene Stroom, groen voor gas en het gratis lespakket 'Spaar je energie' voor het basisscholen). In 1995 hebben Essent en WNF samen Groene Stroom in de markt gezet. Essent is hoofdsponsor van het WNF.

Openingstijden en prijzen Museon
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten. De toegangsprijs voor personen van 12 jaar en ouder bedraagt ¤ 7,50 Kinderen van 4-11 jaar betalen ¤ 4,-- en en houders van een 65+Pas en CJP ¤ 6,--. Museumkaart is geldig. Groepskorting mogelijk voor groepen boven de 20 personen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
T 070-3381338
E info@museon.nl
I www.museon.nl

Inlichtingen bij:
Rob de Winter

Telefoon:
070-3381421 / 06 16578515