Conferentie: antwoorden op de crisis


SOEST, 20081125 -- Wat zijn onze antwoorden op de crisis? Angst, onbehagen, egoïsme? Of vertrouwen, spreiding van welvaart en gemeenschapszin? Hoe kan ons economisch stelsel dienstbaar zijn aan mens en wereld? Hierover wordt op zaterdag 13 december 2008 in het Woodbrookershuis te Barchem een openbare slotconferentie van de Banningleergang gehouden.

Belangrijkste spreker is de econoom dr. Piet Terhal, eerder werkzaam aan de Erasmusuniversiteit en oud-voorzitter van Oikos, die een inleiding zal houden over de effecten en betekenis van de actuele, financieel-economische, crisis.

Banningkenner prof. dr. Herman Noordegraaf zal ingaan op de vraag hoe Willem Banning, een van de oprichters van de PvdA, omging met de crises van zijn tijd. Prof. Dr. Rienk Goodijk, schrijver van het boek `Herwaardering van de Rijnlandse principes', gaat in op de diepere achtergronden van de huidige crisis en de noodzaak van een andere bestuurscultuur.

De Banningleergang werd dit najaar voor het eerst gehouden en is een initiatief van de Vereniging Zingeving.net en de Vereniging Woodbrookers Barchem.

De slotconferentie begint om 11 uur (Aankomst 10.30 uur), bevat een lunch en eindigt om 15 uur. Adres Woodbrookershuis: Woodbrookersweg 1, Barchem (bij Lochem).
Toegang inclusief lunch ¤ 15,- Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk: meer informatie en opgave (verplicht) bij het secretariaat van Zingeving.net, tel. 035 - 602 4951 of via Secretariaat@Zingeving.net.