Lage Vuursche: 13 december Open Dag van kunstenares Ellie Marbus


Kunst in mode, mode van kunst: www.viltenzijdekunst.nl

LAGE VUURSCHE, 20081206 -- Op zaterdag 13 december 2008 kan iedereen tussen 11.00 en 17.00 uur kennismaken met de handgemaakte vilten kleding en zijden shawls van Ellie Marbus in haar atelier te Lage Vuursche. Al haar beschikbare werk is dan te zien, te voelen en aan te passen. Natuurlijk is het dan ook te koop. Tevens zijn er tijdens de open dag korte demonstraties in het vilten. Voor meer informatie zie: www.viltenzijdekunst.nl

Ellie Marbus

Ellie Marbus ontwerpt en produceert vilten kleding en zijden shawls van zelfontworpen stoffen. Zij maakt kunstwerken van mode (of mode van kunstwerken). Vanuit haar ervaring als beeldend kunstenares verlangde zij naar meer transparantie in haar werk en dat bracht haar bij het vilten, dat zij "schilderen met wol" noemt. Zij laat zich leiden door haar intuïtie en dat levert verrassende resultaten op, uniek en transparant.

Unieke stoffen

De stoffen worden gemaakt van natuurlijke vezels van hoge kwaliteit, zoals de fijnste Australische wol, cashmere, angora, babykamelenhaar, zijde, linnen en vlas. Daarom is deze kleding ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze maakt zoveel mogelijk gebruik van wol die milieuvriendelijk is behandeld. Alle kleding uit haar collectie is uniek, handmatig gevilt en handgemaakt, met aandacht voor elk detail.

Kleding

Door gebruik te maken van subtiele details, waaronder bijvoorbeeld dun breiwerk en kant, ontstaat er bij de vilten kleding een zekere verfijning die de vrouwelijke belijning accentueert en vervolmaakt. Ook het draagcomfort is een belangrijk aspect. Voor vilten kleding ontwerpt Ellie Marbus een sterke, dunne en soepel vallende stof van wol met zijde. Door de zijde krijgt de stof een prachtige structuur en glans.

Shawls

De shawls hebben een bijzondere uitstraling en dragen zeer comfortabel. De shawls, gemaakt van zijde en wol, hebben een prachtige transparantie. Ze voelen zacht aan en ze dragen vederlicht. Deze shawls kunnen uitstekend worden gebruikt als originele aanvulling op kleding. De zijden stoffen en de dierlijke en plantaardige vezels worden met de hand geverfd in door Ellie Marbus ontworpen kleuren.