Wonen Totaal in Urk verkoopt keukens met gratis auto


URK, 20081211 -- Wie een keuken koopt bij Wonen Totaal in Urk krijgt er vanaf zaterdag een Citroen C1 bij cadeau. Het gerenommeerde bedrijf dat ook bekend is onder de naam Keuken & Bad 3000 probeert op deze manier de crisis te bestrijden die ook in de keukenbranche hard toeslaat. Volgens Bertus Weerstand moeten klanten - in navolging van de regering - juist nu niet bezuinigen maar koopjes binnenslepen. "Wie de meerwaarde van zijn hypotheek gebruikt om een keuken te kopen, kan nu zijn auto van de belasting aftrekken", aldus de keukenleverancier.

Winkels voor woninginrichting en keukenverkoop worden zwaar getroffen door het inzakken van de woningmarkt. In november zijn er de helft minder nieuwe huizen verkocht dan vorig jaar. En de woninginrichtingsbranche moet het vooral van de nieuwbouw hebben. Het omzetverlies in deze branche was in het eerste, tweede en derde kwartaal resp. 1,6%, 8,7% en 5,8% volgens cijfers van de Centrale Branchevereniging Wonen ( www.cbw.org ). Het CBS telt dit jaar in het derde kwartaal 20 faillissementen van keukenzaken tegen slechts 4 in dezelfde periode vorig jaar. Wanneer er geen woningen worden verkocht, wordt er ook niet meer verhuisd en daalt dus de vraag in een hele keten van koop en verkoop. Creatieve winkeliers proberen de consument nu te verleiden tot vervanging en vernieuwing.

De keukenbranche staat bekend om stuntacties en onwaarschijnlijk hoge kortingen. Bertus Weerstand van Wonen Totaal in Urk meent dat er vaak "met lucht wordt geadverteerd" en hij wijst erop dat zijn actie volkomen eerlijk is. "Wij zijn een klein bedrijf dat zijn keukens altijd voor netto prijzen heeft aangeboden. De gevraagde prijs is bij ons ook de werkelijk te betalen prijs." Natuurlijk speelt ook mee dat de prijzen op de automarkt drastisch gedaald zijn voor wie goed weet te onderhandelen.

Klanten van Wonen Totaal in Urk slaan drie vliegen in één klap. Niet alleen zijn ze eindelijk van die oude keuken af, ze krijgen nu ook een energiezuinige auto met een minimale CO2 uitstoot. De Citroen C1 behoort met energielabel A en een CO2 emissie van minder dan 110g/km tot de zuinigste en schoonste in de markt. En de derde vlieg is de belastingdienst die de BPM voor deze auto halveert, zakelijke rijders een bijtelling geeft van slechts 14 procent en de aanschafprijs aftrekbaar maakt. De aanschaf komt immers voor rekening van de keuken en die kan betaald worden uit de meerwaarde van een hypotheek.

Meer informatie:
over Wonen Totaal in Urk: www.keuken3000urk.nl/
over de Citroen C1: www.citroen.nl/NR/rdonlyres/11ECEDD8-3FF7-47B1-AA6D-916D1A8AD3A0/0/C1internet1108modeljaar60.pdf