Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 14-12-2008

Voetbalwedstrijd ontaardt in vechtpartij en aanhouding keeper

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.15 uur een 24-jarige man uit Dongen aangehouden wegens mishandeling tijdens een voetbalwedstrijd tussen teams van VVO en JPS uit Tilburg.

Bij een opstootje wilde de keeper van VVO, een 25-jarige inwoner van Oosterhout, de boel sussen, maar hij viel en werd diverse malen tegen het hoofd getrapt door spelers van de bezoekende vereniging. Hij hield daar een diepe snee aan over die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De keeper van JPS was een van de verdachten en werd
gearresteerd. Hij ontkent te hebben geschopt. De politie onderzoekt de rol van de andere spelers. De wedstrijd op het complex aan de Vijf Eikenweg werd gestaakt na het incident.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

OOSTERHOUT: Een 29-jarige automobillist uit Oosterhout is zondagmorgen rond 05.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 875 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De Oosterhouter reed over de Europaweg zonder verlichting en dat viel surveillerende agenten op. Ook bleek de APK van de auto verlopen.

Eerder die nacht, kort na 00.00 uur, werd een 67-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden wegens dronken rijden. Dat gebeurde op de Leijsenhoek. De man verleende geen voorrang aan een politieauto toen hij uit een parkeervak weg wilde rijden. Dat was voldoende reden voor een controle. Vervolgens blies hij 505 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook kreeg de Oosterhouter een rijverbod van 5 uur.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-12-2008 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |