Technische Universiteit Delft

Groeten aan de koningin - Reis door Suriname
door M&C

Switi Sranan, een land zo anders dan Nederland en toch vertrouwd; zo ver weg en toch dichtbij. Suriname heeft een rijkdom aan culturen en een betoverend binnenland. De groeten aan de koningin - reis door Suriname is een weerslag van Karin Anema's reizen door het complexe Suriname.

15 december 2008 | 20:15 uur
plaats: van der Mandelezaal, Oude Delft 183, Delft

door Karin Anema

Van Paramaribo, een migrantenstad, tot in het hart van de Amazone waar ze ontmoetingen heeft met verschillende indianengroepen. Ook ontmoet ze de marrons - de nakomelingen van de gevluchte slaven - waar ze deelgenoot wordt van de kennis van een Surinaamse medicijnman en hoe de westerse wereld met dit soort inheemse kennis omgaat.

Suriname heeft nog steeds een voelbare band met Nederland, dat voortdurend en op heel verschillende manieren je pad kruist. Suriname is tegelijkertijd een confrontatie met onze eigen geschiedenis.

In samenwerking met de Etnografische Vereniging Delft Karin Anema heeft sinds 1985 haar eigen bureau voor journalistieke producties en fotografie. Ze heeft dertien boeken op haar naam staan over sociaal-culturele onderwerpen uiteenlopend van cultuur en ontwikkelingssamenwerking tot natuur en literaire reisboeken, waaronder "De groeten aan de koningin", ziewww.karinanema.com

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 27 november 2008