Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek introduceert inwendige BH

05/12/2008 12:58

Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek

Europese primeur in Stedendriehoek

Op 15 december introduceert Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek een nieuwe en veelbelovende operatietechniek voor borstlift en borstversteviging: de Breform ofwel inwendige BH. Een Europese primeur voor deze kliniek, die is ontstaan uit een samenwerking van plastisch chirurgen van de ziekenhuizen in Deventer, Apeldoorn en Zutphen.

Per jaar worden in Nederland ongeveer vierduizend cosmetische borstcorrecties uitgevoerd. Een deel hiervan betreft de correctie van verslapte en uitgezakte borsten door ouderdom en zwangerschap. De technieken die tot nu toe gebruikt werden, hadden echter maar een tijdelijk effect, omdat het weefsel nu eenmaal slap blijft.

Blijvend effect

In de laatste vijf jaar is door samenwerking van dr. H. de Bruijn en een Zuid-Afrikaanse plastisch chirurg een methode ontwikkeld om een borstlift wel een blijvend resultaat te geven. Hiervoor wordt een polyester netje onder de huid in de borst als een inwendige BH aangebracht. Het materiaal dat al veertig jaar veilig in de geneeskunde wordt gebruikt, zorgt ervoor dat de vorm en stevigheid van de borst behouden blijft. De techniek is ook geschikt voor correctie van te grote borsten en correctie van de gezonde borst na een borstreconstructie in verband met amputatie. Borstonderzoek op knobbeltjes en het maken van röntgenfoto's blijven gewoon mogelijk.

Internationaal opleidingcentrum

Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek is de nieuwe naam voor Aesthé kliniek. CCS voert haar operaties uit in de reguliere ziekenhuizen in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen). CCS wil een Europees centrum worden voor borstliftcorrecties en een internationaal opleidingscentrum voor geïnteresseerde plastisch chirurgen.