Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-12-2008

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING BRANDWEERAUTO

ALBLASSERDAM De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die op dinsdag 9 december heeft plaatsgevonden op de Vinkenpolderweg. Een 31-jarige inwoner van Papendrecht reed in een opvallende brandweerbus vanuit Alblasserdam over de Vinkenpolderweg in de richting van Papendrecht. Net voorbij het kanocentrum kwam er vanuit tegenovergestelde richting een scooter aanrijden. Door nog onbekende oorzaak reed de scooter tegen de linkerbuitenspiegel aan van de brandweerauto. De scooterrijder reed volgens de automobilist door. De politie kon de bestuurder van de scooter achterhalen waarna de 47-jarige inwoner van Alblasserdam is gehoord. Aangezien beide verklaringen variëren over het tijdstip van de aanrijding is het belangrijk om getuigen van de aanrijding te achterhalen. De aanrijding heeft plaatsgevonden rond 18.00 uur of rond 19.00 uur. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op het nummer 0900-8844.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

GORINCHEM Een 25-jarige inwoner van Gilze werd zondagavond 14 december door de politie aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man was rond 18.30 uur de woning van zijn ex-vriendin aan de Colvenierstraat binnengedrongen waarna hij haar had mishandeld. De vrouw belde de politie die de man op straat kon aanhouden. De vrouw durfde geen aangifte te doen van mishandeling. De politie heeft de man in verzekering gesteld.

BESTUURDER ZONDER RIJBEWIJS RIJDT ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

SLIEDRECHT De politie controleerde zondagavond 14 december rond 10.00 uur een 42-jarige inwoner van Wijngaarden op het Stationsplein. De bestuurder van de auto reed daar zeer vreemd waarna de politie hem aan een controle onderworp. Het bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken en op het bureau 580 ug/l blies waarbij 220 ug/l wettelijk is strafbaar gesteld. De bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, dit was al eerder ongeldig verklaard. Een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het rijden in een auto met een ongeldig verklaard rijbewijs zal worden opgemaakt.