Gemeente Enkhuizen

Goede ideeën en kritische noten bij het druk bezochte Stadsdebat

De Westerkerk vormde vorige week dinsdag het sfeervolle decor voor de eerste bijeenkomst over drie mogelijke toekomstscenarios voor onze stad. De opkomst was hoog. Ruim tweehonderd mensen waren gekomen om mee te denken en hun stem te laten horen. Naast geboren en getogen Enkhuizers waren er ook nieuwe gezichten. Zo was er een jonge vrouw die tot drie weken geleden nog in Spanje woonde. Tussen alle verhuisdozen viel haar oog op de persoonlijke uitnodiging van de burgemeester. Reden voor haar om naar het Stadsdebat te komen.

Goede ideeën en kritische noten
De avond begon met een korte introductie, waarna het tijd was om in beweging te komen. Verspreid door de kerk stonden de ambassadeurs van de drie scenarios, met naast hen een groot bord. Leeg, maar klaar om gevuld te worden met aanvullingen. Iedereen liep druk door elkaar heen en ijverig werd er geschreven. Dit leidde tot goede ideeën, heftige discussies en kritische noten. Zoals altijd toonden onze burgers zich actief en betrokken.

Uw stem telt!
Nog niets is beslist. Wat gaat het worden? BV Enkhuizen, Enkhuizen, historische parel of Enkhuizen, bruisende havenstad? Of misschien een combinatie van deze scenario's? Misschien heeft u wel een heel andere visie. Laat uw stem horen; bezoek de volgende bijeenkomst (Comité Kritische vrienden, Peperhuis, 13 januari 2009, aanvang 19.00 uur) of vul het reactieformulier in op deze site (zie knop Stadsvisie). Iedere mening telt!
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl