Gemeente Gouda


Opnieuw aandacht voor zakkenrollen (12-12-2008)

De zakkenrolcampagne die in augustus van start is gegaan krijgt een vervolg. Gisteren gaven de politie en de gemeente op de Markt in Gouda de aftrap aan deze campagne deel twee. Medewerkers van politie en Stadstoezicht spreken mensen op straat aan om beter op hun persoonlijke spullen te letten. Het winkelend publiek krijgt tips op een kaartje met de titel: `zakkenrollers winkelen ook'.

Aanleiding voor de start van de campagne in augustus was de stijging van het aantal zakkenrolincidenten in de binnenstad van Gouda. De organisaties die samenwerken onder de noemer Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wilden daar verandering in brengen. De samenwerkende ondernemers Gouda (SOG), de kamer van Koophandel Rotterdam (KvK), de politie en gemeente, hebben toen de krachten gebundeld om samen het aantal incidenten te verminderen.

Door de goede samenwerking zijn er inmiddels verschillende mensen aangehouden en is het aantal incidenten gedaald. De aanleiding om de campagne nu toch te vervolgen is het feit dat deze drukke feestmaand traditioneel een stijging in het aantal zakkenrolincidenten laat zien.

"We hebben dagelijks te maken met zakkenrollers. Deze kaartjes zijn een goed initiatief om het zakkenrollen preventief aan te pakken." Aldus Fred Starreveld (stadstoezicht). Henk Graafland (politie) sluit zich hierbij aan. "Met deze kaartjes hopen we het winkelende publiek in Gouda alert te maken op de mogelijke aanwezigheid van zakkenrollers. Het is erg belangrijk dat mensen goed op hun spullen letten en zakkenrollers geen kans geven".

Tips en trucs tegen zakkenrollen

* Doe waardevolle spullen in uw binnenzak of onder uw kleding
* Draag uw schoudertas altijd met de sluiting naar de kant van uw lichaam

* Sla uw arm om uw tas

* Wees alert op drukke plaatsen of als iemand u aanspreekt


---