Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten regio Apeldoorn 15 december 2008


|Apeldoorn - Man aangehouden na achtervolging | |
De politie heeft maandag 15 december rond 08:45 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij in een gestolen auto op de vlucht geslagen was. Bij de diefstal van de auto raakte de eigenaresse van de auto licht gewond.


De eigenaresse van de auto, een 31-jarige vrouw uit Apeldoorn, parkeerde haar auto rond 08:30 uur op de Ugchelseweg in Apeldoorn om een brief te posten. Ze liet de motor van de auto lopen. Vlak voordat de vrouw weer wilde instappen werd zij door de 34-jarige man weggeduwd. De man stapte in en deed de deur op slot. De vrouw heeft nog geprobeerd de diefstal te verhinderen door op de motorkap te springen. De man reed toch weg en sloeg op de Molecatenlaan linksaf. Hier is de vrouw van de motorkap afgegleden. Ze raakte hierbij licht gewond aan haar armen en benen.


De gealarmeerde politie kwam op weg naar de Molecatenlaan de gestolen auto tegen op de Laan van Malkenschoten en zette direct de achtervolging in. De man reed in de richting van de Kayersdijk. Al rijdend beging de man meerdere verkeersovertredingen. Bij de op- en afrit van de A1 wilde de man de snelweg oprijden richting Deventer. Hierbij raakte de auto in een slip, ramde een verkeersbord en kwam vervolgens tot stilstand in de middenberm tussen de op- en afrit. Direct nadat de auto tot stilstand kwam is de auto klem gezet om te voorkomen dat de man te voet verder zou vluchten. Hierbij is schade ontstaan aan beide voertuigen.


Na aankomst op het politiebureau is door middel van een ademanalyse vastgesteld dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies een promillage van 1,1. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Verder is in zijn bezit een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De man is ingesloten en de politie maakt een proces-verbaal op wat voorgelegd zal worden aan justitie.