KNHS


Nieuwe videocursus Veilig vervoer en Trailerladen 15 december 2008
Veilig vervoer en Trailerladen met Emiel Voest

ERMELO (KNHS) Veilig vervoer en Trailerladen is de nieuwe videocursus van Abouthorses.tv. De KNHS is nauw betrokken bij de totstandkoming van deze cursus. De nieuwe Abouthorses-video sluit aan bij de eerder verschenen KNHS-videos (Van) Paarden houden en draagt bij aan het paardenwelzijn.

In de videocursus Veilig vervoer en Trailerladen die opgenomen is op het KNHS-centrum in Ermelo komt alles aan bod over wat je moet weten om je dierbare viervoeter veilig van A naar B te vervoeren. Na het volgen van de cursus en de benodigde oefeningen zal ook jouw paard gemakkelijker en meer ontspannen laden. Zonder stress geniet je zelf ook meer van een uitstapje.

Niet alleen het laden van je paard komt aan de orde in de nieuwe Abouthorses-video. Mag jouw auto een trailer met een paard trekken? Wist je dat je onverzekerd rondrijdt wanneer je niet het juiste rijbewijs hebt? Staat jouw paard onrustig tijdens het vervoer en waarom eet hij niks? Ook voor de ervaren vervoerders zijn er genoeg tips voor optimaal veilig vervoer.

Volgens Freestyle trainer Emiel Voest gaat het bij het laden voornamelijk om de rolverdeling en de communicatie tussen paard en begeleider. Timing is een belangrijk aspect; op het juiste moment druk geven, op het juiste moment ontspannen.
In deze cursus worden paarden gebruikt die zeer slecht te laden waren. Binnen een uur liepen ze zonder enig probleem de trailer in. Kijk hoe deze resultaten gerealiseerd zijn en oordeel zelf!

Abouthorses.tv heeft in samenwerking met de KNHS een e-learning-platform waarop verschillende informatievideos beschikbaar zijn. Voor de KNHS is het een geweldige manier om kennis over een verantwoorde omgang een met paard of pony over te dragen. Goede informatieverstrekking is nodig omdat veel paardenliefhebbers de noodzakelijke kennis van huis uit niet hebben meegekregen. En voor paardenmensen, kenners met ervaring, is het ook leerzaam om nog eens naar de videocursussen te kijken.

Kijk voor de nieuwe videocursus op www.abouthorses.tv