Gemeente Delft

Subsidie voor Delftse Reddingsbrigade

De Delftse Reddingsbrigade kan rekenen op voldoende financiële steun van de gemeente Delft voor de diverse activiteiten die zij uitvoert. De onlangs vastgestelde programmabegroting 2009 voorziet in een toereikende vaste bijdrage. Bovendien heeft de gemeente deze week een eenmalige subsidie van ¤ 5000,- verstrekt voor dde aanschaf van cursusmaterialen.

De Delftse Reddingsbrigade maakt zich verdienstelijk op het gebied van educatie, toezicht en handhaving rondom de Grote Plas van de Delftse Hout. En verleent assistentie bij grote evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas. Net als de landelijke reddingsbrigade is de Delftse Reddingsbrigade bezig met een professionaliseringsslag. Daarbij hoort ook een goede financiële basis.

De gemeente heeft met het vaststellen van de programmabegroting 2009 gezorgd voor een structurele dekking voor de onkosten die de vrijwillige inzet van de reddingsbrigade met zich meebrengen.

Wethouder Anne Koning waardeert de inzet van de Delftse Reddingsbrigade: 'Voorheen stelde de gemeente steeds incidenteel geld beschikbaar, maar dankzij de structurele bijdrage kan de reddingsbrigade de toekomst nu met meer vertrouwen tegemoet zien. Daarnaast willen we incidenteel bijspringen als er bijzondere uitgaven zijn.'

De eenmalige subsidie is hiervan een voorbeeld. Daarmee is de reddingsbrigade in staat om leden en niet-leden beter op te leiden in het verlenen van EHBO.

Noot voor de redactie (