Nederlandse Tafeltennisbond

live op www.nttb.nl
Tweede finaleduel om de najaarstitel Eredivisie dames live op www.nttb.nl
De dames van Li-Ning/MF Services Heerlen en Bonnema/Westa spelen donderdagavond (18:30 uur) de tweede wedstrijd om de najaarstitel in de Eredivisie. Het eerste duel eindigde afgelopen zondag in een 4-1 zege voor Heerlen. U kunt de tussenstanden donderdagavond live volgen via www.nttb.nl.

Het eerste duel (4-1 voor Heerlen) begon met een spannend duel tussen Li Nan Sun (Bonnema/Westa) en Karen Opdencamp. De beslissende vijfde game ging naar de Belgische speelster in dienst van de landskampioen. Daarmee was de toon voor het verdere verloop van de eerste finalewedstrijd gezet.

Routinier Ni Xia Lian bracht de landskampioen op een 2-0 voorsprong door Nicky Zetsen in drie games te kloppen. Het enige punt voor de thuisclub kwam op naam van Monique Posthuma die Britt Eerland zag opgeven vanwege een knieblessure. Na de winst in het dubbelspel (Ni/Opdencamp tegen Li/Zetsen) bepaalde Ni de einduitslag op 4-1 in het voordeel van Heerlen door in een goed duel Li Nan Sun in vier games te verslaan.

Het tweede duel begint donderdagavond om 18:30 uur en wordt gespeeld in de accomodatie van Heerlen aan de Kamperheideweg 1. Als de thuisclub dan opnieuw weet te winnen, mag het team zich de najaarskampioen van 2008 bij de dames noemen.

Programma Eredivisie

Dames, 2e finalewedstrijd om de najaarstitel 2008 don 18 dec (18:30 uur): Li-Ning/MF Services Heerlen - Bonnema/Westa Sportpark Heksenberg, Kamperheideweg 1 6414 AL Heerlen

NTTB/HH